Kezdőlap / Egészség és fitness / A pihenés és megszépülés szigetei

A pihenés és megszépülés szigetei

Napjainkban egyre népszerűbbek a wellness és gyógyfürdők, nem csak az idősebb korosztály, de a családosok és a fiatalok körében is. A fürdők igyekeznek lépést tartani a vendégek igényeivel, ezért évről évre izgalmasabb élményelemekkel és kényeztető újdonságokkal bővítik repertoárjukat. Kíváncsiak voltunk, milyen újdonságok várják megyénk egyes fürdőiben a vendégeket, hogyan készülnek a tavaszra, s miben szeretnének elsősorban különbözni wellness „társaiktól a komplexumok. A szentgotthárdi St. Gotthard Spa & Wellness termálfürdőben igazi mediterrán hangulat uralkodik. A kellemesen meleg épületet pálmafák díszítik belülről, sőt még banán is terem a medencetérben. Lelkes animátorcsapa gondoskodik a változatos vízi programokról, és havonta egyszer speciális mediterrán nappal is várják a fürdőbe érkezőket. Idősebbek és fiatalok kedvence a szaunapark, ahol szaunamesterek aromákkal, mézzel gondoskodnak a pihenésről. A jó idő beköszöntével megnyitják az új strandot, ami zöld napozóterülettel és több elemmel is bővült. Itt strand, csúszda, bébi medence és kimondottan úszásra, sportolásra alkalmas medence áll majd a kikapcsolódni vágyók rendelkezésre.
Jelenleg a legnépszerűbb téli szolgáltatást a különféle masszázs kezelések jelentik Bükfürdőn. Nagyon népszerű az ayurvéda kezelés, vagy az Aqua Bike, mely kíméli az ízületeket, ugyanakkor erősíti is az izmokat. A fürdő egyik büszkesége, a víz kiemelkedő minősége, magas ásványi anyag – kalcium, magnézium és hidrogén-karbonát – tartalma. Eddig rossz idő esetén a fürdő kapacitása nem volt elegendő, ezért új épületet hoztak létre, mely főként a pihenést szolgálja.
Nyáron a 30 év körüli családosok és fiatalok becsalogatására különleges élményeket biztosító szaunavilágot, a gyermekeknek pedig a gyerekmedencéken kívül, játszószobát is átadnak. Újdonságnak számít a Medical Wellness, ami az idősebbeknek és a fiataloknak egyaránt különleges gyógyító, szépítő kezeléseket kínál.
A nemrégiben átadott fürdőkomplexum rövid időn belül népszerűvé vált a Sárvári Gyógy-és Wellness fürdőben. A babavilág, a gyermekeknek kialakított medence és a játszóház miatt igen vonzóvá vált a lazítani vágyó kisgyermekesek körében. Az óriáscsúszda és a belső hullámmedence minden korosztályt lenyűgöz. Újdonságnak számít a sárvári fürdőben a kimondottan sportolásra szánt úszómedence is. A fürdő wellness része szintén megújult. Jégbarlanggal, pihenőtérrel és jakuzzival bővült a szaunavilág. Népszerűek a masszázsok, az ayurvéda, a beauty- és a testkezelések, valamint az olyan páros kezelések is, mint az illóolajos, aromaolajos kádfürdők és testkezelések, amin a lazítani érkező párok közösen vehetnek részt.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Hozzászólás