Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Hogyan fogyókúrázzunk a szoptatás alatt?

Hogyan fogyókúrázzunk a szoptatás alatt?

A terhesség után a legtöbb kismama szeretne minél előbb megszabadulni túlsúlyától, ha már átvészelte az első pár hónapot, belerázódott az anyaságba. Ekkor kezd utánajárni, hogy mit is tehet ennek érdekében, és azzal találja szembe magát, hogy a legtöbb helyen nem tanácsolják, sőt tiltják a fogyókúrát a szoptatás ideje alatt.
Ebben van igazság is, ugyanis ha már az első pár hétben őrült fogyókúrába kezd az újdonsült kismama, akkor ezzel csökken a tej termelődése. Tehát ebben az időszakban még ne alkalmazzon semmilyen fogyókúrát, sport tekintetében is a kisebb erőkifejtést igénylő mozgást végezzen (kis biciklizés, vagy séta), a folyadékvesztés pótlása rendkívül fontos. 2 hónap eltelte után már egy könnyedebb diétába bele lehet kezdeni, ami abból áll, hogy az édességből kevesebbet, zöldségből, gyümölcsből többet fogyaszt a kismama, de a megfelelő szénhidrát-bevitelre is figyelni kell, azaz az Atkins-diéta tiltott. A lényeg, hogy ne nagy változtatásokat vigyen az étrendbe, hanem apró módosításokat (hogy le tudja méni hatását az anyatej termelődésében, és ha kell visszatérni az eredeti arányra). A koplalást mindenképpen kerülni kell (ezzel méreganyagok jutnak a tejbe).
Viszont sportolni már az első hetektől megengedett, természetesen csak óvatosan, lépésről lépésre növelve a mozgás mennyiségét, intenzitását. Ha a gyermek már elmúlt 2 hónapos együtt is lehet tornázni, egyre elterjedtebb a baba-mama torna, vagy jóga. De sportokban szinte minden megengedett a megfelelő folyadékpótlást szem előtt tartva (figyelni kell arra is, hogy sportolás alatt – vagy másmilyen egyéb tevékenységnél – a mell ne nyomódjon meg, mert ez gyulladást okozhat.
Tehát szoptatás ideje alatt is bele lehet kezdeni a fogyókúrába, a lényeg, hogy mindenben kövessük a fokozatosságot.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás