Kezdőlap / Terhesség / A kismamák hálószobatitkai

A kismamák hálószobatitkai

Ha nem kívánja, vagy ha nagyon…

A terhesség néha fennakadásokat okozhat a babáját váró házaspár életében. A terhességi hormonok miatt előfordulhat, hogy a kismama nem kívánja a szexet vagy éppen ellenkezőleg, majd megőrül érte. Azonban van olyan eset, amikor ez a két periódus váltja egymást.

A terhesség alatti szexuális étvágy nem függ össze a várandósság előtti vérmérséklettől. Van, aki terhessége előtt nagyon kívánós volt utána pedig nem igazán kívánja a szexet, és van olyan is, aki nem volt annyira kívánós, terhessége alatt pedig majd megőrül érte. Mindkét esetben a hormonok változása okozza ezt a jelenséget.

Ha nem…
A hormonháztartás változása okozhatja a szexuális vágy csökkenését. Ez azzal magyarázható, hogy mivel a pete megtermékenyült a testünk úgy értékelheti a helyzetet, hogy egyelőre nincs szükség további aktusra. Csökkentheti a szexuális vágyat a túlzott aggodalom is. Riadalmat kelthet a szexuális együttlét után megjelenő pecsételő vérzés is. Ez nem jelent súlyos bajt, természetes jelenség. Azonban ha a vérzés nem áll el azonnal forduljon orvosához. A szülés előtti utolsó hetekben a baba mérete miatt is csökkenhet ez a vágy.

Mit tehet ilyenkor a várandós anyuka?
Először is nyugodjon meg, a vágy csökkenése csak átmeneti állapot. Ha a rosszullétek miatt nem kívánja a szexet, őszintén beszélje meg ezt párjával. Szex helyett akkor kényeztessék egymást simogatással, vagy erotikus masszázzsal, de a legfontosabb, hogy semmiképp ne zárkózzon el párja közeledésétől. Segítsen neki, mondja el, hogy mi esne igazán jól a szex helyett. Ha végképp nincs kedve az aktushoz, akkor se taszítsa el párját magától, hanem inkább próbálják meg áthidalni a helyzetet olyan megoldással, ami mindkettőjüknek megfelelő.

Mit tehet az apuka?
Legyen nagyon türelmes párjával és megértő. Értse meg a várandós anyuka helyzetét, hisz neki sem egyszerű ez a szituáció. Párja nem azért lett távolságtartó, mert elmúlt a szerelem, hanem a hormonok változása miatt. Érzéki simogatás a tenyéren, beszélgetés a szexuális vágyakról, fantáziálásról, közös zuhanyzás, kedvesség, megértés, egy csokor kedvenc virág vagy édesség, kellemes zene, némi romantika is célra vezethet. A nők szexualitásához ugyanis az érzelmein keresztül vezet az út.

Ha nagyon…
A legtöbb nőt felszabadítja az a tudat, hogy terhesség alatt nem kell védekezni ezért felhőtlenebbül, tudják érezni a szexet párjukkal. Sok nő a terhessége alatt él át igazán orgazmust. Azok a nők, akik terhesség előtt kis keblekkel rendelkeztek, a terhesség alatt meg növekedett melleik miatt szexisebbnek érezhetik magukat, ami szintén nagyobb szexuális étvágyhoz vezet.

Mit tehet ilyenkor a várandós anyuka?
Első sorban ne titkolja el felgyülemlett vágyait. Beszélje meg partnerével. Általában a férfiak ilyenkor gyönyörűnek, érzékinek látják párjukat kismamaként. A férfiak vizuálisak ezért minden látvány nagy hatást gyakorol rájuk. Ha el szeretné csábítani párját, ne rejtse el magát a sötét szobában, legyen fény és mutassa meg szexi új énjét. A női test pocakkal is gyönyörű, és ezt ki is emelhetjük különböző szexis fehérneműkkel. Ha saját magát szépnek látja a kismama, akkor a párja szemében is az lesz nincs mitől tartania.

Mit tehet az apuka?
Legyen nyitott kedvese vágyaira, őszintén beszélgessenek erről a témáról. Mivel a babának nem árt a szex, ne szabjon határt vágyainak. Attól sem kell tartani, hogy a szülést beindítja gyakori nemi élet.

A házasélet nem árt meg a pocaklakónak, sőt az orgazmus által kiváltott méhösszehúzódások kellemes ringató érzést keltenek, amely csak jó hatással lehet a picire. Legyen nyitott mindenre, ami éppen szexuális vágyra gerjeszti. A legfontosabb mégis az őszinteség a kismama és párja között. Ne rejtse el érzéseit, mert azzal mély sebeket ejthet a másikban.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kismama étrendje

Hazánkban manapság a várandós nők átlagos zsír bevitel lényegesen magasabb a megengedettnél. Célszerű, ha zsiradékok …

Leave a Reply