Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / A legjobb gyógynövények a salaktalanításban

A legjobb gyógynövények a salaktalanításban

Azoknak a hölgyeknek a figyelmébe lehet elsősorban ajánlani ezeket a rendkívül hatékony gyógynövényeket, akik csak néhány kilót szeretnének ledobni magukról, de nem akarnak túlságosan intenzív, nagy erőt, kitartást igénylő diétába fogni. Az alábbiakban megismerhetjük azt a négy gyógynövényt, amelyik leginkább a segítségükre lehet ebben, nagyon jó béltisztító hatásuknak köszönhetően. Ráadásul nemcsak a felesleges kilók tűnhetnek el segítségükkel, hanem még az egészségre is kedvezően hatnak: növelik a szervezet ellenálló képességét.
A kasvirág: kutatások tárták fel, hogy ez a gyógynövény frukto-oligoszacharidokban gazdag. Ennek a rostanyagnak a feladata, hogy megtisztítsa a vért és a májat, emellett növeli Lactobacillusok számát is, amelyek kedvezően hatnak a vastagbél működésére. Ismert méregtelenítő hatása is, amellyel a szervezetben felhalmozódott káros anyagokat lebontja, erősítve ezzel az immunrendszert is. Ajánlott naponta többször fogyasztani (2-3 alkalom, kb. 300-500 mg), kivonat formájában, körülbelül két héten át.
Hatásos gyógynövény az emésztési folyamatok javításában, az anyagcsere helyreállításában az aranygyökér is, amelynek emellett szinté számos kedvező hatása van a szervezetre. Ilyen például gombaölő tulajdonsága (Candida ellen is felveszi a harcot), berberin tartalma hozzájárul az ellenálló képesség fokozásához (antibakteriális és antibiotikus hatás). A kasvirághoz hasonlóan kivonatként fogyasztható, 400 és 1000 mg között, naponta két alkalommal.
És ki ne ismerné a kamilla jótékony hatásait, a népi gyógyításban már nagyon régóta használják, emésztést javító hatása miatt. Hiszen csökkenti az esetleges gyulladásokat, görcsoldó hatású. Adagja 250 és 1000 mg között van, étkezések között kell használni, az emésztés hatékonyságának növelése érdekében lefekvés előtti kamillatea jótékony lehet.
És végül a tengeri zöldmoszat: naponta kétszer fogyasztva (ajánlott reggeli alkalmával, illetve délben), 500 és 1500 mg között, hozzájárul a szervezetben túl nagymértékben jelen levő savak melléktermékének eltávolításához (lúgosít). Étrend-kiegészítőként is alkalmazzák magas antioxidáns, vitamin, enzim és nyomelem tartalma miatt.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás