Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Hogyan spóroljunk a kalóriákkal?

Hogyan spóroljunk a kalóriákkal?

A mindennapokban is lehet okosan élni, és étkezni, mely nem is jelent olyan nagy és megterhelő feladatot. Ha minden ételnél egy kicsit átgondoljuk a dolgot, sokkal több kalóriát lecsippenthetünk, így kevesebbet viszünk be a szervezetbe.
A legkönnyebb a tejtermékeken kalóriát spórolni. Bármilyen tejterméket vásárolunk, vagy eszünk meg, mindenből van soványabb. A tejnél vegyük meg a kisebb zsírtartalmút, így egy bögre kakaón máris 100 kalóriát spórolhatunk. (egy dl -33 kalória a zsírszegényből) Szintén nagy választék kapható tejfölből, vagy joghurtból, a sajtról nem is beszélve, ha mindegyikből a zsírszegényt válasszuk, sok kalóriától megkíméljük magunkat. Így csökkentjük a bevitt zsír mennyiségét, azonban nem szabad megfeledkezni a cukorról sem. Használjunk inkább természetes édesítőszereket a reggeli kávénál, vagy az ételek ízesítésénél. Nem jelent akkora áldozatot, ha átgondoljuk, hogy 10 dkg cukor egyenlő 400 kcal-al. Kedvencünk, a majonéz sem számít kalóriaszegény ételnek, így ha tehetjük, pl. franciasaláta elkészítésekor helyettesítsük a felét natúr joghurttal, vagy tejföllel. Így az ízétől sem kell megválnunk, de mégis csak 300 kalóriával kevesebbet eszünk meg. (100 gramm majonézben 660 kalória van)
Főétkezésnél úgy spórolhatunk a bevitt kalória mennyiségén, ha megiszunk előtte egy-két pohár vizet, és lehetőleg kalóriaszegény, vagy gyümölcsös levest eszünk. Ezáltal már kevesebbet fogunk kívánni a második fogásból, mert eleve telített érzésünk lesz. Ezzel a módszerrel akár 12%-kal csökkenhet a bevitt kalória mennyisége. Segít az is, ha lassabban eszünk, és jobban átrágjuk az ételt, mert hamarabb érezzük, hogy jóllaktunk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás