Hogyan fogyjunk le

Lapos has, szép tartás, búcsú a súlyproblémáktól – gondolkodjunk életmódváltásban.
Hasznos tippek fogyókúrához.

Ne álljunk mindennap a mérlegre!
Odafigyelünk a kalóriákra, sportolunk és mégsem mutat kevesebbet a mérleg. Nem kell elkeseredni. Sportoláskor izmot építünk, és ez nehezebb, mint a zsír, ám sokkal szebben mutat a testen. Ha mindennap megmérjük magunkat, csak testünk vízháztartásának ingadozásait kísérhetjük figyelemmel. Ha alakunk formálódását szeretnénk ellenőrizni, elég, ha hetente egyszer állunk a mérlegre.

Menjünk a szabadba!
Rögtön ébredés után be kell indítani a zsírégetést. Engedjünk több fényt a lakásba. Az új keletű kutatások szerint ugyanis a napfény segít magasabb fokozatba kapcsolni az anyagcserét. Keljünk fel egy kicsit korábban a megszokottnál, és kezdjük sporttal a napot. Ha ugyanis még az első étkezés előtt kocogunk, az ehhez szükséges kalóriák kétharmadát a test a zsírraktárból szedi elő.

Kistányér-trükk:
A púposra rakott nagy tányérok nagyon jól mutatnak, de nem használnak az alakunknak. Ám, ha megszokjuk, hogy desszerttányérról együnk, a gyomrunk hozzászokik a kis porciókhoz, így hamarabb eltelik az étellel.

Vezessünk étkezési naplót!
Jegyezzük fel, mikor és milyen hangulatban nyúltunk a különféle ételek után. Így felismerhetjük azokat a mechanizmusokat, amelyek túlevésre késztetnek. Hogyan kerülhető el a bánatnassolás? Ha nem érezzük jól magunkat, táncoljunk a kedvenc zenénkre, gyújtsunk illatgyertyát a kedvenc illatunkkal, vegyünk illóolajos fürdőt.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás