Kezdőlap / Egészség és fitness / Magas vérnyomás / A magas vérnyomás kezelésének lehetőségei

A magas vérnyomás kezelésének lehetőségei

A ma már szinte népbetegségnek számító érrendszeri problémák között szereplő magas és alacsony vérnyomás kezelésére számos gyógyszer áll rendelkezésre. Ezek többnyire csak tünetmentesítő, – enyhítő eszközök, számos mellékhatással, melyekről bőséges tájékoztatást adnak a hozzájuk mellékelt betegtájékoztatók.

A magas vérnyomás betegség napjainkban már nem válogat, az egészen fiataloktól kezdve bárki szembesülhet vele. Olyan, mint derült égből a villámcsapás, hiszen többnyire akár évekig rejtve is marad ez a probléma. A különféle gyógymódokat tekintve elsődleges, hogy a kezelés megkezdése előtt mindig orvosilag megalapozott legyen a diagnózis.

Nézzük meg, hogy mit tehetünk egészségünk érdekében:

A gyógyszerek mellett számtalan lehetőségünk nyílik vérnyomásunk rendben tartására, csak kicsit nyitott szemmel kell járnunk.

Természetes módszerekkel, mint az aromaterápia, vagy homeopátia megoldást jelenthez mind az alacsony, mind a magas vérnyomás esetében. Számos gyógyszertárban dolgozó szakember jártas ezeken a területen, kérjük ki bátran véleményüket, tanácsukat.

Bizonyos esetekben segíthet már az is, ha odafigyelünk étkezési szokásainkra. Manapság rengeteg feldolgozott élelmiszert, „műanyag” ételeket fogyasztunk. Próbáljuk meg a diétát, illetve az egészséges táplálkozást.

Az idős emberek a különféle gyógynövényekre teszik le a voksukat. Ismert vérnyomást csökkentő hatású gyógynövények: feketeribizli, fagyöngy, galagonya, napraforgószirom, citromfű, cickafark, levendula, pásztortáska – és még sorolhatnám. A gyógynövényboltokban különféle gyógynövényteák (pl. csalán tea) is hatásosak lehetnek.

Családomban (édesanyámnál, akinek stroke-ja volt) az alábbi recept használata vált be a magas vérnyomás rendben tartására:

Hozzávalók:

  • 30 gerezd fokhagyma
  • 3 nagyobb vagy 5 kisebb citrom
  • 1 liter víz

A fokhagymát megtisztítjuk és a citromokat megmosva (héjastól) turmixoljuk össze, majd a vízzel összekeverve éppen csak felforraljuk. Ha kicsit lehűlt, leszűrjük és a maradékot is átnyomkodjuk. Az egészet üvegbe rakjuk, majd hűtőszekrényben tároljuk.

A kúra abból áll, hogy a fenti „gyógyitalból” kétszer 21 napon keresztül minden reggel éhgyomorra 3 cl-t kell meginni és a két szakasz között 8 napos pihenőt kell tartani. Ezt szükség szerint évente lehet ismételni.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csökkentsük a vérnyomást egészséges életmóddal!

A magas vérnyomás alattomos betegség, amit sokan nem kezelnek problémaként és nem foglakoznak vele kellően. …

Hozzászólás