Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / A masszázs szerepe a fogyásban

A masszázs szerepe a fogyásban

A fogyás, a fogyókúra nagy kitartást igénylő, kemény feladat, ami általában sok lemondással is jár. A fogyasztó módszerek kényelmesebb módjai közé tartozik a masszázs segítségével történő súlyleadás. Sőt ez a módszer egyenesen kényeztetésnek is tekinthető a test és a lélek számára egyaránt.
A masszázsnak köszönhetően a test anyagcseréje felgyorsul, ami a zsír lebomlását segíti, eltűnnek a „zsírpárnák”, valamint a bőr is rugalmas lesz. De az úgynevezett frissítő masszázs is hozzájárulhat a fogyás folyamatához, ez ugyanis elsősorban a lelki tényezőkre hat (megnyugtató hatása segít a túlsúly miatt meglévő pszichés problémák javításában).
Létezik az úgynevezett zsírtörő masszázs, amely fájdalmas, és erős masszázsfajta, különleges fogásokkal, a súlyfelesleggel küzdő területekre koncentrálva, azok zsírsejtjeit a kiválasztó rendszer felé „tereli”. Ezzel a vérkeringés és az anyagcsere fokozódik, narancsbőr és az egyes testrészek kerülete is csökken. Ez nagyon hatásos módja a masszázsnak, de általában kiegészítik a test tekercselésével és nyirokmasszázzsal is (levezetésként, a testet ért intenzív behatások miatt).
A nyirokmasszázs lényege, hogy támogassa a nyiroknedvek helyes áramlását a szervezetben. Ez a zsírtörő masszázsnál lényegesen kellemesebb masszázstechnika, amely segít az anyagcsere megfelelő működésében, a felesleges folyadék eltávolításában, a nyirokrendszer ellenállóbb lesz.
Az orosz zsírégető masszázs a zsírtörő masszázshoz hasonlóan egy intenzívebb kezelés, nyirokmasszázzsal indul. a kezelés során az eredményesség növelése érdekében zsírégető krémet is alkalmaznak, ami elsődlegesen a vérkeringést állítja helyre.
Ismeretes még a reflexpontokra épülő masszázs, amely úgy fejti ki a hatását, hogy a test megfelelő pontjainak megnyomásával befolyásolja az agyat: csökkenti az éhségérzetet.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás