Kezdőlap / Meditáció / A meditáció célja és hozadékai

A meditáció célja és hozadékai

Az ember nem csupán fizikai testből álló lény, hanem a test, a szellem és az örökkévaló lélek egysége. Ideális esetben mindhárom rész harmóniában van, ezt a boldogító állapotot azonban csak a nagy mesterek élik meg a maga teljességében. Mi, többiek, akik már ráébredtünk fenti tényre, a spiritualitás útján törekszünk e paradicsomi állapot felé, és eszközül a meditációt használjuk fel.

A meditáció legfőbb célja az, hogy megtaláljuk azt a belső csendet és nyugalmat, amelyet magunkkal vihetünk a hétköznapi életünkbe, és ott is élvezhetjük az így kialakult kiegyensúlyozottságot és magabiztosságot.
A meditációban megélt béke és biztonság érzése olyan mélységeket nyit meg, amelyet soha nem felejtünk el, tudattalanul is mellénk szegődik, és ott is marad, ha figyelünk rá.
Meditáció alatt, ha sikerül valóban elcsöndesednünk, és a jövő-menő gondolatfolyamot megállítani, előfordul, hogy feltett kérdéseinkre szinte tisztán hallhatjuk a választ vagy képeket láthatunk, melyek segítséget adhatnak aktuális feladatunk megoldásához.
Az irányított meditáció alatt a csendességben megtanuljuk gondolatainkat irányítani, és a megadott cél szolgálatába állítani, mellyel hatalmas erőt szabadítunk fel. Semmi sem született meg ezen a teremtett világon anélkül, hogy előzőleg gondolat formájában meg ne jelent volna. Az irányított gondolkodásban rejlik az ember határtalan teremtő ereje.
Ha a meditáció rendszeres napi gyakorlattá válik életünkben, minden alkalommal gyarapodnak belső képességeink, és ennek következtében egyre nyugodtabbak, higgadtabbak, bölcsebbek és szeretet teljesebbek leszünk.
Ráébredünk arra, hogy határtalan, örökkévaló lelkek vagyunk és ez óriási felszabadultsághoz vezet, ezzel elmúlik a haláltól való félelem, átlátjuk az élet csodáját, azt, hogy semmi sincs véletlenül és minden értünk történik.

A meditáció rendszeres, napi gyakorlása mellett idővel elhagyhatóvá válik a gyógyszerszedés, mert a kialakuló harmóniával beköszönt életünkbe a testi-lelki egészség .

Ezt mindenképpen olvasd el!

A meditáció nem imádság

A meditáló elme csöndes. Ez nem olyan csend, amilyet a gondolkodás elképzel; nem a békés …

Leave a Reply