Kezdőlap / Divat-szépség / A mell változásai

A mell változásai

Nem csupán a túlságosan nagy mell válhat petyhüdtté már idő előtt. Ugyanez előfordulhat kis és normális nagyságú mellekkel is. Orvosi kifejezéssel ilyenkor ptosisról beszélünk. Szó szerint fordítva ez süllyedést jelent. A szokásos hétköznapi elnevezés – a lógó mell – egyáltalán nem hízelgő, de egyértelműen rámutat az elváltozás lényegére.
Két fontos előidéző okot ismerünk. Elsősorban a bőr rugalmasságának csökkenése játszik szerepet, ami a kor előrehaladtával teljesen normális jelenség. A bőr azonban már fiatalabb korban is petyhüdtté válhat. Rendszerint ez következik be szoptatás után, különösen, ha egy asszony több gyermeket is a világra hozott. A terhesség és a szoptatás idején ugyanis megnagyobbodnak a mellek, és ha később újra kisebbé válik is az emlő – ami ugyancsak természetes élettani folyamat -, a bőr nem tud ugyanolyan mértékben regenerálódni, épp azért, mert rugalmasságát részben elveszítette. Másodsorban a mirigyszövet sorvadása okozhatja a mell petyhüdtté válását. Ez a folyamat is lehet a kor következménye, de ezt is okozhatja a szülés. A mirigyszövet csökkenésének további oka nagymértékű, rendszerint túlságosan gyors súlyvesztés is lehet, amely a kortól függetlenül a mell süllyedését idézi elő.
Az ismertetett okok alapján már nyilvánvaló, hogy a mellek petyhüdtté válása egyáltalán nem csak az idősebb nők sorsához tartozó folyamat. Nagyon gyakran harminc évnél fiatalabb nők is szenvednek emiatt. A hangsúly a szenvednek szón van, mert ezeknek a nőknek a szó legszorosabb értelmében az életükhöz tartozik a szenvedés. Nem szorul magyarázatra, hogy mennyire lényeges egy nő életében, hogy szép formájú melle legyen.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás