Kezdőlap / Divat-szépség / A mellkisebbítési műtét után

A mellkisebbítési műtét után

A beavatkozást követő első órákban elengedhetetlen a vér lefolyását biztosító szívócsövek (drain) alkalmazása. Az operált betegek állapotát azonban ezek a csövek nem befolyásolják. A műtéti területet könnyű kötéssel kell fedni.
Mihelyt az altatás hatása megszűnni, a beteg már kimehet a WC-re. Egyébként az első napokban ágynyugalomra van szükség. A fájdalmak aránylag enyhék, és egyszerű módszerekkel csillapíthatók.
Vérömlenyek (haematomák) kialakulása nem szükségszerű. Ha azonban mégis vérömleny jelentkezne, akkor a sebésznek olyan gyorsan kell megszüntetnie, amilyen gyorsan csak lehetséges. A műtét után néhány órával az orvos ellenőrizni szokta az eredményt. Ha ennél a műtét utáni első ellenőrzésnél nem talál hibát vagy ha nincs panasza a betegnek – és ezzel a helyzettel számolhatunk leginkább -, akkor valószínű, hogy később sem alakulnak ki szövődmények. Kedvező körülmények között a beteg már a beavatkozás utáni második napon elhagyhatja a kórházat. Otthon azonban feltétlenül többnapos kíméletre van szükség.
Nagyon fontos szabály, hogy a beteg a karjait legalább két héten át a lehető legkevésbé vagy egyáltalán ne használja. Ha valaki ügyel erre, az esetek túlnyomó részében kizárja az olyan tevékenységeket, amelyek számára károsak lehetnének. A műtét után négy-hat héten át éjjel is melltartót kell hordani, de a hegek kímélése érdekében a melltartónak nem szabad a mellel közvetlenül érintkeznie.
A varratokat körülbelül két héttel a beavatkozás után lehet eltávolítani. A gyógyulási folyamat ez alatt az idő alatt már jelentősen előrehaladt. Magától értetődően kezdetben még valamennyi feszülésérzés észlelhető, de ez hétről hétre csökken és végül teljesen megszűnik.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás