Kezdőlap / Divat-szépség / A mellplasztikai műtét után

A mellplasztikai műtét után

Minden plasztikai sebész valósággal hiúsági kérdést csinál abból, hogy a varratokat úgy helyezze el (ha esetleg nem intracutan végezte volna a sebszélek egyesítését), hogy a heg a lehető legkevésbé legyen felfedezhető. Egy egészen finom, vékony csík azonban mindenképpen marad, de ez semmiképpen sem fog zavarónak látszani.
Nagyon sokféle szövődmény fordulhat elő, még ha ezek aránylag ritkán alakulnak is ki. Szövődményt okozhat, ha az implantátumot nem megfelelő gondossággal választották ki. Igaz, hogy lehetőleg optimális méretűvé kell tenni a mellet, de egy bizonyos nagyságot – amelyet az emlő tulajdonságai határoznak meg – mégsem szabad meghaladni. Ezt azonban az orvos nagyon pontosan tudja, ezért az ilyen szövődmény rendszerint kizárható. Éppen ezért azonban nem szabad a betegeknek a konzultáció során minden áron arra törekedniük, hogy a számukra nagy implantátumok beültetését erőltessék.
A beavatkozás utáni első órákban utóvérzések fordulhatnak elő. Ezeket a szokásos sebészeti eljárásokkal nem nehéz csillapítani. Vérömlenyek (haematomák) is képződhetnek, amelyeket nyomban meg lehet szüntetni. Nehezebben kezelhető, ha a kialakított üregben bakteriális fertőzés jön létre, mert akkor még a beültetett protézis eltávolítására is szükség lehet. Még ezután is hetekig tarthat, amíg a fertőzés megszűnik, és az implantátum ismét bevezethető. Az általános tapasztalat azonban az, hogy fertőzéssel gyakorlatilag szinte nem kell számolni. Egy további szövődmény lehetőségét viszont egyáltalán nem lehet kizárni: bárkin kialakulhat az úgynevezett tokfibrosis. Ez azt jelenti, hogy a szövetek kórosan felszaporodnak az implantátum körül. A folyamat következménye szívós, kemény tapintatú területek kialakulása lehet.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás