Kezdőlap / Divat-szépség / A mellrák utáni helyreállítás

A mellrák utáni helyreállítás

Bohmert doktor, a Münchenben működő sebészprofesszor egyike azoknak a szakembereknek, akik a korai emlőrekonstrukció úttörői voltak. Tapasztalatai, amelyeket már hosszú évekkel ezelőtt is hangoztatott, nagyon fontos szempontra mutatnak rá: az operáción átesett nők szívesebben vállalják a kiújulás kockázatát, mint hogy életük végéig le kelljen mondaniuk nőiességük e fontos alkotóeleméről, daganat miatt eltávolított mellükről.
A korai korrekciós műtét a következőképpen zajlik le, közvetlenül a daganat eltávolítása után az izomzat alá az izmokat tágító (expandáló) protézist helyezünk. A protézis eleinte üres, de néhány hetes időközönként egyre nagyobb mennyiségű konyhasóoldattal töltjük fel mindaddig, amíg el nem érjük az emlő korábbi elődomborodásának mértékét. Ezután a protézist implantátummal cseréljük ki, és ha szükséges, újonnan kialakítjuk a mellbimbót is.
Ha a daganat egy bizonyos méretnél nagyobb volt, akkor azonnali rekonstrukcióra nincsen lehetőség. A nők nagy része azonban ilyenkor is nagyon rövid időn belül helyreállító műtétre szokta magát elszánni, nem szívesen várakoznak sok éven át, amíg a kiújulás veszélye már végleg kizárható lesz. Ilyenkor gyakorlatilag bármelyik időpontban lehetőség van a rekonstrukcióra.
Számtalan olyan módszer ismeretes, amellyel a női emlőt rekonstruálni lehet, de hogy melyiket kell előnyben részesíteni, az nagyrészt az elvégzett műtét kiterjedtségétől függ. Az első feladat annak az eldöntése, hogy az emlő eltávolítása után elegendő bőr maradt-e még vissza. Ha ez a helyzet, akkor egy egyszerű szilikátimplantátum felhasználásával rendszerint meg lehet oldani a problémát, de emellett gyakran van szükség az emlőbimbó újraformálására is.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Leave a Reply