Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / A mozgás hatékonyságának növelése megfelelő táplálkozással

A mozgás hatékonyságának növelése megfelelő táplálkozással

A diéta mellett fontos, hogy a mindennapi életünk részévé váljon a rendszeres mozgás is, hisz ezáltal sokkal hatékonyabb súlycsökkenés érhető el, illetve a rendszeres mozgás jótékony hatással van az egészségre is, általa nemcsak csökken testünk súlya, de formálódik is.
De ugyanúgy, ahogy a diéta hatékonyságát fokozhatjuk a mozgással, úgy ez fordítva is igaz, azaz a rendszeres mozgás súlycsökkentő hatása is megduplázható, ha odafigyelünk arra, hogy mit eszünk. Itt nem kell különleges étrendre gondolni, vagy arra, hogy teljesen meg kell változtatni étkezési szokásainkat, csak figyelni kell arra, hogy lehetőség szerint az alábbi ételekből is fogyasszunk, és így gyorsabb eredményt érhetünk el. Hiszen ezzel bekerülnek a szervezetbe azok a vitaminok és tápanyagok, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy az izomépítés útjára lépjünk. Legfontosabb ilyen vitamin a C-vitamin, valamint emellett a fehérje. Ha ezeket kellő mennyiségben juttatjuk a szervezetbe a sportolás mellett, akkor fokozzuk annak hatását.
Fogyasszunk rendszeresen olajos magvakat, hiszen ezek fehérjetartalma magas, és tartalmaznak olyan tápanyagokat is, amelyek a zsírégetésben játszanak szerepet, mint például a B-vitamin, a magnézium.
Csirkehúst fogyasztva (bőr nélkül) is biztosíthatjuk a szervezet fehérje szükségletét, talán ez a legjobban ismert és alkalmazott fehérjetartalmú étel. Ugyanúgy elősegítik a sportolás hatékonyságát a zsírszegény tejtermékek, amik kalciumban is gazdagok, amik az izom kialakulását támogatják. A főtt tojás, a tengeri halak is szintén jó fehérjeforrások, bátran ehetjük őket. Gombát inkább csak heti egyszer fogyasszunk, mert ugyan fehérjepótlásra ez is alkalmas, de az anyacserét megterheli. De a brokkoli, a joghurt, a tej, a spenót nyugodtan, sőt ajánlottan fogyasztandó, ha izomépítésről beszélünk.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás