Kezdőlap / Divat-szépség / A mellrekonstrukció menete

A mellrekonstrukció menete

Teljesen hegek nélkül nyilván nincs mód a beavatkozás elvégzésére, de a hegek végül távolról sem lesznek olyan félelmetesek, mint ahogy sok beteg tart a dologtól. És ha minden lezajlik, a betegnek ismét csaknem normális melle lesz. Egyre gyakrabban alkalmazzák (az abban járatos sebészek) a bőr és a zsírszövet direkt szabad átültetését mikrosebészeti technikával az új melldomb felépítése céljából. Az emlőbimbók kialakítása nem jár különösebb nehézséggel. A bimbóudvarhoz szükséges anyagot rendszerint az ágyékhajlatból szokták venni, mert ennek a területnek hasonló a pigmentáltsága. Magát a bimbót a szeméremajak, a fülcimpa vagy a másik mellbimbó bőrének felhasználásával lehet kialakítani. Még a bimbóudvar finom kis emelkedései is kimondottan eredményesen utánozhatók apró poredarabkák segítségével. A mamillák rekonstrukciójára csak akkor kerül sor, ha maga a mell néhány héttel a műtét után már jól gyógyul. Ekkor kör alakú kimetszés készíthető a bőrön, és a kialakított bimbó és bimbóudvar ott szövődmény nélkül meg szokott tapadni.
Mellrekonstrukció végzésekor is arra törekszik a sebész, hogy a két mellet lehetőleg szimmetrikussá tegye. Ezért néha szükség lehet arra, hogy az egészséges mellet valamennyire megkisebbítse. Ha nem lehet elkerülni, akkor a betegek általában ennek a beavatkozásnak a szükségességét is elfogadják, hiszen jól tudják, hogy a műtétek után ismét vonzó melleik lesznek.
Az emlők rekonstrukcióját csak kórházban, altatással, többnapos intézeti elhelyezéssel lehet elvégezni. Lényegében erre a beavatkozásra is érvényes mindaz, amit az emlők korrekciójáról az előző fejezetekben megtudtunk. A lábadozási szakasz itt is heteken át tart, a testi megterhelést csak óvatosan lehet növelni.
A legsúlyosabb szövődmény a csökkent vérátáramlás miatt kialakuló bőrelhalás (a bőr necrosisa). A műtét elótti sugárterhelés a sebgyógyulást kedvezőtlenül befolyásolhatja. Nem szabad említés nélkül hagyni, hogy az újonnan kialakított mell bőre nem érez majd olyan jól, mint ahogyan azt a beteg korábban megszokta, de ezt a hátrányt könnyen el szokták fogadni a betegek abban a tudatban, hogy legalább a megjelenésük olyan, mint egy egészséges nőé.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Leave a Reply