Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Astrodiéta – Skorpió

Astrodiéta – Skorpió

Mottó „A speciális teák megszüntetik a kínzó éhséget”
Skorpió csillagjegyűekre (10. 24.–11. 22.) az izmos, húsos, alul nagyon fejlett, vastag végtagok a jellemzőek.
Kockázati zónák: a test középső része (has, csípő), de a felesleges kilók mindenütt megjelennek.
A Skorpió a végletek embere, ezért az egészségi állapotuk ingadozó. Sokszor feledkeznek el az evésről csupán, azonban a lelki bajokat szívesen vezetik le evéssel.
A fogyókúra alatt a speciális teák segítenek leküzdeni a kínzó éhséget és jót tesznek a cellulitis ellen is. E jegy szülötteinek elsősorban mértékletességet kell tanulniuk, az étkezési szokásaikban célszerű az arany középutat választaniuk.
A Skorpiónál a mozgáshiány és az életmód (ülő munka, éjszakai kicsapongások) nagyfokú elhízáshoz vezethet. A Skorpiónak a fogyókúra alatt heti 2000 kilokalória ledolgozása (6 óra gyaloglás vagy 4 óra kerékpározás vagy 3 óra jogging) a feladat. Kerülni kell az édes gyümölcsöket, a kávét is cukor nélkül igyák. Javasolt a több grillezett hús és hal, párolt zöldségek. Esténként a csalántea ajánlott, amely csökkenti a vércukorszintet, emellett vízhajtó hatású.
A Skorpiónak az ideális fogyókúra a következő: először két ivónap (naponta minimálisan 3 liter kristályvíz és gyümölcstea), majd öt napig ötszöri étkezés, amelyben a reggeli, kétszer „falatkák”, egy meleg és hideg étkezés. A diéta folyamán naponta 2 csésze pitypang- vagy zsurlótea ajánlott, amely rendben tartja a szervezet vízháztartását.
A sófogyasztás csökkentése, amelyet a diéta után is javasolt folytatni. A Skorpióknak a fogyáshoz a januártól júniusig terjedő időszak a javasolt.
E csillagjegy szülötteinek javasolt mozgás a küzdősport, falmászás, úszás, tai chi, búvárkodás.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás