Kezdőlap / Egészség és fitness / Mennyire egészséges Ön?

Mennyire egészséges Ön?

Az egészség az alábbiakat jelenti:
– Képes végigdolgozni a napot, és még az esti szórakozásra is jut energiája.
– Megbirkózik a stresszel és a feszültségekkel. – Elméje éber és tevékeny.
– Ellenáll a fertőzéseknek. Ez azt mutatja, hogy immunrendszere megfelelően működik. Számos fertőző megbetegedés különböző vitaminok hiányával függ össze.
– Egészségesnek látszik. Az egészség és a szépség elválaszthatatlanok: az ember bőrének és hajának állapota étrendjének minőségét tükrözi.
Az egészség megőrzése folyamatos feladat, az egészséges táplálkozásnak ebben az erőpróbában kulcsfontosságú szerep jut.
Általános nézet szerint minden szükséges vitamint megkaphatunk, ha kiegyensúlyozott étrenden élünk. De milyen is a kiegyensúlyozott étrend? Valóban annyira egyszerű és kézenfekvő követni? Hányszor fordult elő Önnel, hogy megfeledkezett a reggeliről, mert sietnie kellett a munkába? És milyen gyakran éri be egy szendviccsel vagy hamburgerrel, hogyha ebédszünetét vásárlással töltött, és igyekeznie kell vissza a hivatalba? Amikor pedig esténként hazafelé vonszolja magát, bármilyen készétel csábítónak tűnik, hiszen már túl fáradt a főzőcskézéshez. Akkor hát hol van a kiegyensúlyozott étrend? Korunk lázas, kapkodó versenyfutásában jobban kell ügyelnünk a helyes a táplálkozásra, mint azelőtt bármikor.
A definíció szerint az a kiegyensúlyozott étrend, mely megfelelő arányban biztosítja a szervezetünk számára szükséges összes tápanyagot. Minden ételben más-más mennyiségű tápanyag található. A modern nyugati konyha bőségesen ellát fehérjékkel, szénhidrátokkal és zsírokkal.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Leave a Reply