Kezdőlap / Divat-szépség / A nem egyforma mellek hátrányai

A nem egyforma mellek hátrányai

Egyáltalán nem ritka az olyan nő, akinek az egyik melle valóban lényegesen nagyobb a másiknál, vagy akinek az egyik oldalon normálisan fejlett melle van, a másik viszont kicsiny maradt. Az is meglehetősen gyakori eltérés, hogy csak az egyik oldalon fejlődik ki kifejezett petyhüdtség. Ezekben az esetekben már indokoltnak lehet mondani a műtéti beavatkozást.
A felsőruházat viselésekor adódó nehézségeket még meg lehet oldani betétek hordásával, de fürdőruhában már feltűnő lehet a különbség. Ugyanez a helyzet a kivágott ruhákkal. Sok nőnek súlyos lelki szenvedést jelenthet már az is, ha csak eszébe jutnak a fedetlen mellei. Gyakran gondolni sem mer arra, hogy valaha is társra találhat, a magányosságra és a depresszióra való hajlam szinte beépül a lelkivilágába. Úgy érzi, hogy sorsának áldozata. Pedig a megfelelő eredményt adó korrekció egyáltalán nem túl nehéz orvosi feladat.
A mellek aszimmetriája öröklött állapot. Ez azt jelenti, hogy az emlők fejlődésében megmutatkozó különbség már fiatalon, a fejlődés korában felismerhető, tehát nagyon fiatal nőkön kialakul már a végleges állapot. Ennek megfelelően sok fiatal nő dönt a korrekció mellett. (A petyhüdtté válás természetesen csak később fejlődik ki.) Az aszimmetria korrekciójára akkor van lehetőség, amikor a mell fejlődése már teljesen lezárult.
Különösen kifejezett lehet a nagyságbeli különbség az úgynevezett Poland-szindróma esetében. Ilyenkor nemcsak az emlő mirigyállománya, hanem az emlőbimbó és a mellizom is hiányozhat, sát a bordák is kórosak lehetnek az érintett oldalon. Amazon-szindrómáról akkor beszélünk, ha csak az emlő mirigyszövete hiányzik.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Leave a Reply