Kezdőlap / Egészség és fitness / Pszichológia / A nevetés a legjobb orvosság

A nevetés a legjobb orvosság

A nevetés ragályos. Az együtt nevetés egymásra hangolja az embereket, növeli a boldogságot és a meghittséget. Amellett, hogy a nevetéssel a vidámság megállíthatatlanul terjed, egészségünkre is jó hatással van. A humor és a nevetés erősíti az immunrendszert, energiát ad, elfeledteti a fájdalmat, megóv a stressz káros hatásaitól. És ami a legjobb az egészben, hogy ez az orvosság ingyenes, szórakoztató, és könnyen alkalmazható.
Semmi sem hozza gyorsabban vissza testi és lelki egyensúlyunkat, mint egy jó nevetés. A humor segít tisztábban látni a céljainkat, reményt kelt, kapcsolatot teremt másokkal, ugyanakkor összeszedetté és figyelmessé is tesz. Képesek vagyunk általa felülkerekedni problémáinkon, fizikai és lelki nehézségeinken.

Hogyan is hat a nevetés jól egészségünkre?
Ellazítja az egész testet: egy jóízű nevetés megszabadít a stressztől és a feszültségektől, izmainkat akár 45 percig is ellazultan tartja.
Erősíti az immunrendszert: a nevetés csökkenti a stresszhomonokat és növeli a fertőzésekkel szembeni ellenállóképességet, így nehezebben betegszünk meg és könnyebben gyógyulunk.
A nevetés endorfint, egy természetes hormont szabadít fel, amely a jó közérzetért és boldogság-érzésért felelős. Az endorfinnak emellett átmenetileg fájdalomcsökkentő hatása is van.
A nevetés védi a szívet: gyorsítja a vér áramlását és jó hatással van az erekre, csökkenti a keringési betegségek kockázatát.
Társas kapcsolatainkra természetesen legalább ilyen jó hatással van. A humor vonzó mások számára, segít megoldani a konfliktusokat, erősíti a kötelékeket és az együttműködést.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi a mentáltréning?

A mentáltréning a „mentális” és a „tréning” fogalmakból áll. A tréningezés arra irányul, hogy jobb …

2 hozzászólás

  1. Ismeritek?

Leave a Reply