Kezdőlap / Egészség és fitness / A rooibos tea hatásai

A rooibos tea hatásai

A rooibos (Aspalathus linearis) Dél-Afrikában termő növény, fokföldi rekettye nevet is viselő cserjeféle. Ismert vörös tea néven is. Tudjuk, hogy az egészségre számos pozitív hatást gyakorol, amit gazdag antioxidáns tartalmának köszönhet. Az allergiáktól kezdve az idegességen át az emésztési problémákig nagyon sok területen használhatjuk sikerrel.
A rooibos tea nagyon kis mennyiségben tartalmaz csak tannint (a fekete teával ellentétben), ezért nem befolyásolja negatívan a vas és a fehérjék beépülését a szervezetbe.
Található benne alfa-hidroxisav és cink, mindkettőnek nagy szerepe van a bőr egészségében. Tartalmaz még magnéziumot is, ami az erős és egészséges idegrendszer működéséhez szükséges. Hozzájuthatunk belőle mangánhoz, kalciumhoz és fluoridhoz, mindez szerepet játszik az egészséges csontozat és fogak felépítésében.
Mint már volt szó róla, a rooibos tea a bőrre igen jó hatással van. Nyugtatja, segít elmulasztani a bőrirritációt és a viszketést. Olyan gyakori és általános problémákra lehet megoldás, mint az ekcéma, a pattanás, a pikkelysömör vagy a pelenka okozta kiütések. Ezekben az esetbekben a teát alkalmazhatjuk egyenesen az érintett bőrfelületen, külső kezelésként is.
A vörös tea segítségünkre lehet emésztési problémák esetén. Enyhíti az olyan panaszokat, mint a gyomorfekély, gyomorégés, hányinger és hányás, részben annak köszönhetően, hogy nem tartalmaz koffeint.
A rooibos teában kétféle fontos antioxidáns található, a nothofagin és az aspalathin. Mindkét antioxidáns vírus-, gomba- és baktérium ellenes. Képesek semlegesíteni a szabad gyökök káros hatásait..

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Hozzászólás