Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / A stressz legyőzése akupunktúrával

A stressz legyőzése akupunktúrával

Az ember azokra az eseményekre, amelyeket kontrollálhatatlannak érez, természetes módon reagál a szorongás érzésével. Egy rövid ideig tartó, átmeneti stresszhelyzettel általában könnyen megbirkózunk anélkül, hogy a szorongás az általános egészségi állapotunkat veszélyeztetné. A hosszú távú vagy szélsőséges stresszhelyzeteket azonban mind lelki, mind fizikai egészségünk megszenvedi.

A kínai orvoslás alapjául szolgáló nézetek szerint a stressz, a szorongás, a depresszió és valamennyi szélsőséges negatív érzelem megakadályozza a szervezet természetes és egyenletes energiaáramlását. A kínai teória szerint az energiaáramlás pályái úgy szövik át az emberi szervezetet akár a bonyolult és szerteágazó úthálózat a nagyvárosokat. A harag, a stressz és más intenzív érzelmek „forgalmi dugót” idéznek elő az emberi testben, elzárva ezzel az energiaáramlás útját.

Az energiaáramlás akadályoztatása okozza azokat a tüneteket, amelyeket stresszhelyzetekben érzünk: a nyak, a vállak, a hát és a fej fájdalmát, valamint a testünkben érzett feszültséget. A stressz okozta blokk miatt az energia testünk egyéb területeire sem képes áramlani, így a szorongásnak és a feszültségnek egy idő után vérnyomásunk és emésztőrendszerünk is kárát szenvedi.

A kínai orvoslás bevett gyakorlata, az akupunktúra képes hatékonyan elhárítani az energiaáramlás útjainak blokkját. A tűszúrások felszabadítják az energia útját, így az képes lesz a megszokott egyenletességgel szétáramlani egész testünkben. Az akupunktúra nem csak a tüneteket, hanem magát a stresszt is megszünteti.

A nyugati gyógyászat szintén elismeri az akupunktúra jótékony hatását a stressz kezelésében. Bizonyított ugyanis, hogy a szúrások elősegítik az endorfin-termelődést az agyban, amelynek fájdalomcsillapító hatása van. Az akupunktúra ráadásul serkenti a véráramlást, csökkenti a vérnyomást és az izmokat is ellazítja.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply