Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / A vércsoport diéta- egy új életforma

A vércsoport diéta- egy új életforma

A mai világban rengeteg féle diéta létezik. Köztük a vércsoport szerinti diéta egy viszonylag új keletű dolog, de nagyon sok pozitív visszajelzést hallani róla. Maga a vércsoport az emberi vér oly módon való meghatározása, mely a vértípusokat a bennük megtalálható fehérjék szerint kategorizálja. A többféle vércsoport kialakulásának oka a különböző népcsoportok más-más körülményekhez való alkalmazkodása.
Dr. Peter J. D’Adamo amerikai orvos figyelt fel egyik kutatásában arra, hogy egyes ételek másképp hatnak a különböző vércsoportú emberekre. Ezen kívül arra is rájött, hogy az emberek ízlésvilágát a genetikai szükségletük alakítja. Tehát gyakorlatilag azt az ételt esszük meg szívesen, ami jótékony hatással van a szervezetünkre. Ez természetesen csak részben igaz, hiszen táplálkozási szokásainkat nevelésünk és a mindennapi rossz, vagy jó beidegződések is befolyásolják. Ezért gyakori például felnőtt embereknél a reggeli, éhgyomorra való kávé fogyasztása, ami egyébként igen egészségtelen.
A vércsoport egy olyan egyedi, akár személyes adatnak is tekinthető dolog, mely még születésünk előtt eldől és az egész életünk során nem is változik meg. Ha valaki kiegyensúlyozottan, egészségesen szeretne élni, jó választás lehet a vércsoport szerinti diéta kipróbálása, hosszú távú betartása, mely sokszor talán nem is egyszerű. Mielőtt belevágna bárki is, fontos tudnia, hogy csak teljesen egészséges embereknek ajánlotta ez a fajta diéta elkezdése, mert kezdetben megterhelő lesz a szerveznek a hirtelen váltás. Ajánlatos orvos tanácsát is kikérni előzetesen.
A 0-s vércsoportúak húsféléből vadhúsokat, nyulat, marhát, bárányt, pontyot, tonhalat válasszanak. Tejtermékekből csak a kecsketej és kecskesajt ajánlott, míg gyümölcsöt viszonylag sokfélét ehetnek: almát, körtét, málnát, ribizlit, ananászt, szilvát, diót. Zöldségekből a karalábé, saláták, tökfélék ideálisak, míg a tehéntej, a füstölt húsok, a liba, a kacsa kerülendő. Az eper, a narancs, a sárgadinnye, a gombafélék szinten nem ajánlottak.
Az A-sok válasszanak tengeri- és tavi halféléket, kerüljék a halakon kívüli összes húsféleséget. A tehéntej nekik sem kedvező, sokkal jobb a kecsketej. Gyümölcsökből javasolt a meggy, szilva, barack, áfonya, míg a mandarin és a sárgadinnye nem megfelelő. Kerüljék továbbá a burgonyaféléket is.
A B-s vércsoporttal rendelkezők vadhúst, nyulat, bárányt, lazacot, heringet egyenek szárnyas- és sertéshús helyett. A tejtermékek mindegyike bátran fogyasztható. Alma, körte, barack, eper, málna, dinnye, zöldborsó, zöldbab fogyasztása ajánlott, a paradicsom, a retek és a tök már kevésbé.
Az AB-sek nyugodtan megehetik az összes hazai gyümölcsöt és majdnem az összes zöldségünket. Húsféléből a pulyka kivételével nem ajánlott egyik szárnyas-féle sem, de fogyasztható bárány, nyúlhúst, ponty, csuka.
A vércsoport diéta nem csak egy diéta, hanem életforma, tudatos betartása révén egészségesebbek és karcsúbbak is lehetünk.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás