Kezdőlap / Divat-szépség / A zsírleszívás utáni teendők

A zsírleszívás utáni teendők

Először is örüljünk, hogy túl vagyunk rajta! Az első napokban feszes nyomókötéssel gondoskodnak arról, hogy a gyógyulás lehetőleg gyors legyen. Körülbelül három héten belül lesz teljes a gyógyulás. Ez alatt az idő alatt a beteget járóbetegként kell ellenőrizni. Fontos, hogy a beavatkozás után néhány hónapon át a beteg feszes fűzőt hordjon. Így a végleges eredményt jelentősen javítani tudjuk.
Zsírleszívást más testrészeken is alkalmazhatunk, de nem olyan biztos eredménnyel, mint a csípőtájon. Többé-kevésbé bevált ez a módszer akkor, amikor kisebb hasi zsírpárnát vagy tokát akarunk megszüntetni.
A zsírleszívás alkalmazásának – sajnos – nemcsak az életkor szab határt. Néha annyira kifejezetten nagy a csípő, hogy a térfogatnak az a része, amelyet le lehetne szívni, egyszerűen elégtelen az optikai hatás megváltoztatására. Ezekben az esetekben csak műtéttel lehet javítani a helyzeten: a felesleges bőrt és zsírszövetet eltávolítjuk. Erre leginkább akkor van szükség, ha már nemcsak zsírpárnáról van szó, hanem a nagy mennyiségű zsírfelesleg valósággal lógó redőket képez. Ilyesmi a csípők és a far területén egyáltalán nem ritkaság. És nem is mindig csak az idősebb nőknek okoznak szenvedést ezek az elváltozások.
A metszésvonalak gondos megtervezése elengedhetetlen, a sebész már az előzetes megbeszélés alkalmával megmutatja helyüket. Így könnyebben fogja már az első alkalom során azt is tudatosítani, hogy a beavatkozás után elkerülhetetlen a kiterjedt hegképződés. Ha a fartájon kell a műtétet végezni, akkor nem szoktak olyan nagyok lenni a problémák, mert a metszéseket a farredőben el lehet rejteni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Leave a Reply