Kezdőlap / Divat-szépség / Ajakápolás

Ajakápolás

Esténként rengeteg időt töltünk a fürdőszobában, hogy minden testrészünket anniyra ápoljuk, amennyire csak tudjuk, azonban az ajkainkat hajlamosak lehetünk kifelejteni. Figyelj rá, hogy ők is megfelelő figyelmet és időt kapjanak. A cserepes, kiszáradt ajkak kiábrándító látványt nyújtanak, ezért fontos, hogy megfelelően ápoljuk őket.
Először is, egy egyszerű tipp az éjszakai hidratálásra: használj egy puha mosdókesztyűt, ami meleg vízbe áztatva tökéletes lehet arra, hogy az ajkakról gyengéden eltávolítsd az elhalt hámsejteket. Ezután jó vastagon kend be az ajkaidat shea vajban gazdag ápolóval, és máris kész az éjszakai hidratálás.
Hogy ajkaid nappal is szépek maradjanak, jó ha télen-nyáron magaddal hordasz egy ajakbalzsamot vagy szőlőzsírt, ugyanis nem csak a hideg szél, hanem a napfény is kiszáríthatja a szádat. Azonban vigyázz, némely ajakápoló típusok állandó használatot igényelnek, ellenkező esetben még jobban kiszárítják ajkaidat, ezért ha nem akarod naponta többször is használni, tanácsos utána járni egy-egy ajakápoló márkának. Fényvédőként viszont egy egyszerű rúzs is jól funkcionálhat, hiszen a rúzs átlátszó, így jól szűri a káros sugarakat.
Ha az ajakbalzsam használata nem válik be, lehet, hogy nem a száraz levegő vagy a napfény a probléma okozója. A B-vitaminok és a vas hiánya szerepet játszhat az ajaknyálkahártya kisebesedésében. Ebben ez esetben szedj multivitamint.
A száraz ajkakat ezen kívül a fogkrém is kiválthatja. Egyes emberek érzékenyek a fogkrémek és szájöblítők ízesítőanyagaira, ezért inkább válassz kevésbé mentolos változatot és fogmosás után alaposan mosd le a habot ajkaidról.
Ezeknél egyszerűbb probléma lehet még a folyadék hiány. Naponta legalább 2-3 liter folyadékot igyál meg, hogy ajkaidat belülről is hidratáld.
Végezetül, pedig egy egyszerű tipp a tökéletesen sima ajkakért: kend be vékony rétegben a szádat mézzel és hagyd rajta 15 percig, vagy használj méhviaszt tartalmazó terméket. A mézben rengeteg értékes anyag található, mely regenerálja a bőrt, beleértve az ajkakat is.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

4 hozzászólás

  1. Jó hír, hogy sok folyadékfogyasztással belülről hidratálódunk, én 3 litert legalább megiszok naponta…

  2. Wáó! Ez nagyon jó! Egy csomó jó tippet biztos kipróbálok otthon! :) Amúgy a mézeset ismerem, az biztos befutó!

Hozzászólás