Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Élvezzük bűntelenül az ünnepi ételeket!

Élvezzük bűntelenül az ünnepi ételeket!

Ahogy az ünnepek közelednek, elkezdünk sütni-főzni – finom és hizlaló ételeket. Közben attól félünk, hogy majd jól meghízunk, de ahhoz már lusták vagyunk, hogy tegyünk ellene valamit. A titok nyitja, hogy ha csak egy kicsit változtatjuk meg az étkezési szokásainkat és nyugodtabbra vesszük a formát, még le is fogyhatunk, mielőtt a tavasz beköszönt. Nyugodtan élvezzünk minden falatot.
Élvezzük, amit eszünk, és lazítsunk. Ne rohanjunk, talán nem is vagyunk olyan éhesek, mint gondolnánk. Az agynak húsz perc kell, hogy rájöjjön, tele vagyunk.
Rágjunk alaposan, minden falatot megízlelve. Ne nyeldessünk úgy, mintha valaki el akarná venni az ennivalónkat. Van elég, ha nem, akkor meg ott a desszert, ha már ünnep van.
Ne együnk rohanás közben. Üljünk le és élvezzük az ízeket, akkor is, ha az teljes étkezés, de akkor is, a csak egy-két sütemény. Ne vezessünk, telefonáljunk evés közben, és ne is versenyezzünk, hogy kinek fér több süti a szájába.
Tartsunk szünetet. Ha befejeztük az étkezést, bizonyosodjunk meg róla, hogy éhesek vagyunk-e még. Ne erőltessük le a tortát udvariasságból. A kalóriák már nem lesznek ilyen udvariasak, csak lerakódnak szépen zsír formájában.
Igyunk több vizet. Ettől kicsit jóllakottabbnak érezzük majd magunkat, és a méreganyagokat is eltávolítja. Ünnepek alatt egyébként is hajlamosak lehetünk mindenfélét inni, csak éppen vizet nem.
Ha édességre vágyunk, inkább válasszunk gyümölcsöt. A gyümölcslé vagy gyümölcssaláta egészséges választás.
Osszuk meg az édességeket másokkal. Így az édességigényünket is kielégíthetjük, de kevesebb kalóriát kényszerítünk magunkra.
Igyunk kevesebb alkoholt, mert köztudott, hogy az hízáshoz vezethet.
Két órával lefekvés előtt más ne együnk, ha lehet. A szervezet jobb eséllyel égeti el a kalóriákat, ha kap rá időt.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás