Kezdőlap / Divat-szépség / A penyhüdt emlő korrekciójának szövődményei

A penyhüdt emlő korrekciójának szövődményei

A petyhüdt emlő korrekciója esetében sem zárhatók ki a szövődmények, akárcsak a túl kicsi vagy túl nagy emlők műtétei során. Bizonyos nehézséget jelent a sebész számára az, hogy pontosan fel kell ismernie a bőr megfeszítésének lehetséges mértékét. Az orvos hálás a betegének, ha nem kíván tőle lehetetlent, ha ugyanis túlságosan feszes mellet kell kialakítania, akkor a gyógyulási folyamat sokkal nehezebbé és vontatottabbá válik. A betegnek ezért célszerű elfogadnia azt, amit az orvos – mint megvalósítható lehetőséget – javasol.
Általában a korrekció eredménye normális nagyságú, vonzó formájú mell lesz, és ezzel az állapottal még éveken át elégedett maradhat a műtéten átesett nő. Nem zárható ki az a lehetőség sem, hogy évekkel később ismét ptosis fog kifejlődni, hiszen a beavatkozás csak a petyhüdtté válás következményeit szünteti meg, a kiváltó okokra nincsen hatása. Ez azt jelenti, hogy a bőr természetes és egyedileg öröklötten nagymértékben különböző rugalmassága és feszessége a műtét után is megmarad. Ezért azután újabb korrekcióra lehet szükség, amely ugyanúgy zajlik le, mint az első beavatkozás. A tapasztalatok szerint sok olyan nő van, aki annyira elégedett az első műtét eredményével, hogy szívesen vállalja másodszor is, hogy megoperálják.
A mellek aszimmetriája – tehát az az állapot, amikor a mellek nem azonos nagyságúak – sokkal gyakrabban fordul elő, mint ahogyan ezt a kérdéssel nem foglalkozó emberek feltételeznék. Az igazság persze az, hogy valójában csak a nők nagyon kis százalékában teljesen azonos a két mell nagysága.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás