Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Az alakunk a konyhán is múlik

Az alakunk a konyhán is múlik

Talán nem is gondolnánk, mennyire befolyásolja a fogyókúránk sikerét, vagy akár a túlsúlyunkat is a konyhánk. Ha közelebbről megnézzük, felfedezünk olyan tényezőket, amelyek tudatlanul is, de súlytöbblethez vezethetnek.

A nagy tányér
A tányérunk mérete és a kalóriabevitelünk sokszor egyenesen arányos. Ha csak egy kicsivel kisebb tányért választunk, már akkor jelentősen kevesebbet eszünk. Olyan tányért válasszunk, aminek az átmérője nem nagyobb harminc cm-nél. Néha az sem árt, ha a salátás tányérból esszük a főfogást.

Az erős világítás
A túl erős világítás növeli a stressz-szintet. Ennek hatására könnyen lehet, hogy többet eszünk. Olyan erősségű izzót érdemes választanunk, amelyiknél jól látunk dolgozni a konyhában, de nem is túl erős, és nem világít közvetlenül az arcunkba.

A zsúfolt konyha
Ha a konyha túlzsúfolt, rendetlen, kényelmetlen, akkor nem csoda, ha semmi kedvük benne egészségeset főzni, csak összecsapunk valami gyorsat, hogy elüssük az éhséget. Lehet, hogy csak valami kekszet vagy más rágcsálnivalót van így kedvünk enni. Érdemes ezért a konyha egy részét szabaddá tennünk, egy rendezett felületet felszabadítanunk legalább, ahol nyugodtan elkészíthetjük az ételeinket. Legjobb, ha száműzzük a konyhából a felesleges dolgokat.

A széles szájú poharak
Ha nagy űrtartalmú poharakat használunk, akkor értelemszerűen több gyümölcslevet, üdítőt is töltünk beléjük, ami miatt a kalóriák észrevétlenül halmozódnak. Ha kalóriadús italt iszunk, inkább válasszunk karcsúbb poharat hozzá.

Az átlátszó edények csábítóak
Ha átlátszó tárolóedényekben tartjuk a édességeket, akkor lehet, hogy elég csak odanéznünk, és a csemegének már vége. A rágcsálnivalókat tartsuk inkább átlátszatlan edényben, mert ha nem látjuk hogy mi van bennük, jobb eséllyel nem fog eszünkbe jutni megdézsmálni.

Rejtegetett gyümölcsök
Ha a friss zöldségek és gyümölcsök nem látható helyen vannak, akkor könnyen megfeledkezünk róluk, és megromlanak. Tegyük őket inkább látható helyre, és annyit vásároljunk csak amennyi belátható időn belül el fog fogyni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás