Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Akupunktúrával a dohányzás ellen

Akupunktúrával a dohányzás ellen

Több tanulmány is vizsgálta az akupunktúra jótékony hatásait, amelyek a legkülönfélébb betegségek esetén bizonyultak eredményesnek. Felvetődik a kérdés, hogy a dohányzás tekinthető-e egyáltalán betegségnek, mindazonáltal, ha szeretnénk megszabadulni eme káros szenvedélyünktől, az akupunktúra segíthet.
Bármennyire is megrögzött dohányos valaki, előbb-utóbb eljön az életében az a pillanat, mikor felvetődik a leszokás kérdése. Akár a saját egészségének megóvása miatt, akár a dohánycikkek egyre horrorisztikusabb ára miatt érik meg az elhatározás, maga a leszokás folyamata igenis nehéz, embert próbáló feladat. Sokan még évtizedekkel később is álmodnak arról, hogy rágyújtanak.
Szerencsénkre vagy szerencsétlenségünkre ma már egész iparág épült a leszokni vágyók megsegítésére, s ha az egyik módszer nem hozott eredményt, talán majd hoz a másik. Van nikotinmentes vagy elektromos cigeretta azoknak, akik úgy vélik, csak a mozdulat fog hiányozni, van nikotinos tapasz azoknak, akik nikotinfüggőek, de van olyan gyógyszer is, amely már az agyi idegpályákra hat.
Egy biztos, elhatározás nélkül nem megy. Ha már megvan a szilárd döntésünk, próbálkozhatunk természetesebb módszerekkel, például az akupunktúrával is. A kezeléseket általában beszélgetésekkel kiegészítve végzik, melyek során igyekeznek megerősíteni az elhatározásunkat és hasznos tanácsokat is kaphatunk, hogy alakítsuk az életünket úgy, hogy ne hiányozzon a füstölgő kis rudacska belőle. A dohányzásról való leszoktatás során a fő célpont elsősorban a fül, itt találhatóak azok az akupontok, amelyek tűvel való stimulációja támogatja céljainkat. Emellett a kezeken és a lábakon végezett kúra serkenti a tüdő energiáit és fokozza a méregtelenítést.
S miért is tesszük mindezt? A dohányzás káros hatásait vizsgáló tanulmányok száma szinte végtelen. Negatív hatásai még 10 múlva is fellehetőek a szervezetben, s nem csupán a saját, hanem a környezetünkben élők egészségét is veszélyeztetjük ezzel. Az akupunktúrát igénybe vevő leszokók 70%-a sikeresnek tartja a kezelést.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply