Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergia / Allergia ellen – természetesen

Allergia ellen – természetesen

Gyógyszer. Sok ember számára jelenti ez a szó egy-egy betegség, tünet kezelését. Azonban mégsem biztos, hogy hosszú távon a szó modern értelmében vett, mesterségesen létrehozott készítményeket érdemes szem előtt tartani. Fájnak a végtagok, az ízületek, a fejünk, görcsöl a hasunk? Vegyünk be bátran egy fájdalomcsillapítót, és a gond négy, hat, nyolc órára eltűnik az életünkből. Azonban a hatóidő letelte után természetesen ismét szükség lehet egy kis csodapirula bevételére ahhoz, hogy az ember jobban érezze magát.
A gyógyszer jó, a gyógyszer kell, a mai kor embere sokat köszönhet a tabletták, kapszulák, porok, szirupok felfedezésének, de mégsem biztos, hogy amennyiben hosszú távon szükséges kezelni a kellemetlen tüneteket, nem lenne érdemes mégis inkább a természethez visszanyúlni. A gyógyszerek mellékhatásai, felgyülemlése a szervezetünkben a hosszú és egészséges élet kerékkötője lehet.
Így van ez az allergia kezelésével is. Amikor az allergének „támadnak”, a szervezetben az úgynevezett hisztamin nevű anyag szabadul föl, mely ellen tulajdonképpen ilyenkor – meglepő módon – az antihisztaminok jelentik a megoldást. A csodálatos természet pedig ilyenkor is a segítségünkre siet. Ilyen hasznos segítő lehet a csalán. Az egyéb kedvező hatásairól is ismert növény az antihisztaminhoz hasonló anyagot termel. Tartalmaz továbbá egy másik anyagot is, a kvercetint, melynek hatására a hisztamin felszabadulása a szervezetben jelentősen lecsökken. Hasonló antihisztaminhoz hasonló anyagot tartalmaz a ginko biloba is. Az allergia okozta gyulladásos reakciók is enyhíthetőek a természet kincseivel. Az Omega3-zsírsav – mely ugyancsak számos előnyös élettani hatásáról ismert – megtalálható például a lenolajban, a tonhalban, a lazacban, de az értékes hatóanyag természetes alapú étrend kiegészítő kapszula formájában is a szervezetbe juttatható.
Szélsőséges esetekben természetesen nem biztos, hogy elkerülhető a gyógyszerek szedése, azonban érdemes arra törekednünk, hogy egy-egy egészségügyi probléma esetén elkerüljük a szervezetünkre sok szempontból káros, mesterséges anyagokat, ha van lehetőségünk arra, hogy a természet kincseivel helyettesítsük azokat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Leave a Reply