Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Álmodni az álamformákról

Álmodni az álamformákról

Minden, ami finom az káros, de legalábbis hizlal. Márpedig nagyon sok finom dolog van, úgy az italok, mint az élelmiszerek között. Ha káros, akkor azért diétázunk, hogy megtisztítsuk szervezetünket, ha hizlal, akkor meg a fölösleges kilóktól próbálunk megszabadulni. Rosszabb esetben káros is és hizlal is, amit jóízűen elfogyasztottunk.
Az élet sok – sok lemondással, áldozathozatallal jár de az bizonyos, hogy az evésről a legnehezebb lemondani. Mármint a jóízű finomságokról. Ezért van az hogy mindenki diétázott és/vagy fogyókúrázott már életében. Sőt többször, esetleg állandóan. Persze nem következetesen. Aki életvitelszerűen betartja a táplálkozási fegyelmet az eredményes. De hát éppen ez a nehéz. Egy finom falatot könnyebb megkapni, mint egy álomutazást, vagy egy luxusjachtot. Az étel túlságosan is elérhető a mi társadalmunk számára. Az álomformákért viszont nagyon meg kell küzdeni. Akár aktív sporttal, akár fogyókúrával. A drasztikus diétákkal gyorsan és látványosan megszabadulhatunk néhány felesleges kilótól, de amint megint visszatérünk a csipegetés, eszegetés medrébe több jön vissza és persze gyorsabban, alattomosabban. Tehát hetekig, hónapokig kínozzuk magunkat, testileg, lelkileg hogy aztán „egy tisztes vacsorával” sutba vágjuk már elért eredményeinket.
De hát akkor mit csináljunk? Igyuk a málna és csoki ízű turmixokat, amik garantálják a manöken alkatot? Kenjük magunkra 2 hét alatt háromhavi fizetésünket, hogy 15 cm-rel keskenyebb legyen a combunk és derekunk? Nyeljünk le napi 3 fogyasztókapszulát, amelynek segítségével 1 hónap alatt 10-20 kg-tól szabadulunk meg? Persze ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor nem azt látnánk az utcán, a strandokon, amit látunk.
Lehet, hogy egész egyszerűen mozogni kellene, elégetni a bevitt kalóriák javát, persze lehet egészségesen táplálkozva is jóllakni. Minden fejben dől el, meg kell szabadulni az olyan rossz szokásoktól, mint a lustaság, mohóság, falánkság. Hajrá !!!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply