Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Amerikai fogyókúra

Amerikai fogyókúra

Egyes állítások szerint az amerikai diéta a leghatékonyabb fogyókúrák közé tartozik. Azonban ez a diéta csak azoknak ajánlott akik minden szabályt tartani tudnak és nagy akaraterővel rendelkeznek, hiszen a diéta során igen sok mindenről kell lemondani. Ennek azonban megvan a haszna, ugyanis rengeteg kilótól szabadulhatunk meg ha végigcsináljuk a kúrát.
A szigorú étrend megvonja a szénhidrátokat, a fehérjéket és rendkívül kalória- és zsírszegény.
A kalória megvonás átmenetileg legyengüléssel járhat. Betegeknek, időseknek egyáltalán nem ajánlott,a gyermekek fejlődését is hátráltathatja. Ez a fogyókúra igen megterheli a szervezetet.
Mint a legtöbb diéta során, itt is tilos az édességfogyasztás, nem fogyasztható ezentúl sem kenyér, egyéb lisztes étel, tésztafélék, még egy kevés sem. A narancs meghatározó része a kúrának. Az első három napos szakasz pedig a méregtelenítésre épül.Tilos ezeken kívül a sertéshús, mindenfajta zsírféle, beleértve a margarinokat is. A tejtermékek fogyasztása sem ajánlott.
A rengeteg megvonás miatt ez a fajta diéta csak kevés ideig tartható. Maximum négyszer ismételhetjük meg egy év folyamán és sosem tarthatjuk két-három hétnél tovább.
Ez idő alatt tizenöt kilót is leadhatunk, és nagy valószínűséggel meg is tarthatjuk az elért súlyt. Ennek érdekében az elkövetkezendő néhány hétben, érdemes egy-egy böjtnapot beiktatni.
Mint minden diétánál itt is fontos a folyadékbevitel, a napi legalább két- három liter, ez egy kicsit az éhségérzetet is elmulaszthatja.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás