Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyás gyorsan és egészségtelenül

Fogyás gyorsan és egészségtelenül

Szinte minden olyan diéta, ami villámgyors fogyást ígér, egyben egészségtelen is, és a hatása nem tart túl sokáig, a leadott kilók olyan hamar visszakúszhatnak, mint ahogyan leadtuk őket. A tartós fogyáshoz életmódbeli változtatások kellenek és reális célkitűzések.
Az olyan mindent-bele-diéták, amelyek arra sarkallnak, hogy egy vagy két fajta ételt együnk csak, nem kiegyensúlyozottak (mint a káposztaleves kúra vagy a kávédiéta). Ahhoz, hogy tartós legyen a fogyás eredménye, jobban felépített és változatos étrendre van szükség.
Sok celeb-diéta sem való mindenkinek, nem várhatjuk, hogy öt kilót leadunk egy éjszaka alatt valamilyen felkapott készítmény vagy csodaszer hatására, netán szélsőséges kalóriamegvonással.
A drasztikus kalóriacsökkentés sem a legcélravezetőbb módszer, ha egészségesen szeretnénk fogyni. Megfelelő mennyiségű energiabevitelre van szükségünk a magasságunk, nemünk, korunk ismeretében, akkor is, ha ez lassabb fogyást eredményez. A kalóriamegvonás valójában lelassítja az anyagcserét és az éhezés miatt tartalékoló “üzemmódba” állítja a testünket. Hosszabb távon egészségi problémákat, epekövet, szívritmuszavart válhat ki.
A testmozgás nagyon fontos mind a fogyáshoz, mind az egészségünk érdekében. A sok edzés azonban lehet káros is, ha túlzásba visszük. Ne váljon a szokásunkká az, hogy teleesszük magunkat, miközben megfogadjuk, hogy majd az edzőteremben ráhúzunk pár órát.
Az ideális súlyvesztés heti fél-egy kiló, ez az, amit meg is tudunk majd tartani. Napi ajánlott kalóriabevitelünknél kb. napi 500 kalóriával kevesebbre van szükségünk ahhoz, hogy ezt elérjük – az 500 kalória mínusz pedig származhat abból, hogy kevesebbet eszünk, vagy többet mozgunk, vagy a kettő kombinációjából.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás