Asztrodiéta

A csillagok, az asztrológia befolyásolja az emberek életét. Minden csillagjegy szülötteinek mások az étkezési szokásaik, az ízlésviláguk, és anyagcseréjük is. Ez szerepet játszhat abban is, hogy a hatékonynak tartott diéta az egyes embereknél hatásos, másoknál pedig nem. Ezért nem mindegy, hogy a különböző jegyek szülöttei milyen időszakot választanak a fogyókúrára, mert a fogyókúra az egyik hónapban könnyű, addig a másikban pedig kínszenvedés lehet.
Az asztrológusok mindezt a bolygónk állásával és ránk gyakorolt hatásával hozzák összefüggésbe, így nem szabad figyelmen kívül hagyni a csillagok üzenetét. Mivel nem vagyunk egyformák, így nem is lehet hatékony ugyanaz a fogyókúra mindannyiunk számára. Így tehát vegyük figyelembe aszcendensünket is, ez a jegy erősen befolyásolja elszántságunkat, kitartásunkat, kitűzött céljainkat.
Amikor a személyes horoszkópban a a Tűz elem a hangsúlyos (a bolygók többsége a Kos, Oroszlán és Nyilas jegyében csoportosul). A Tűz forró, könnyű és száraz, amit hideg folyadékkal, dús és nehéz ételekkel lehet ellensúlyozni. A tűz elemben születetteknek ajánlatos kerülni a serkentő ételeket és italokat, ( alkoholt, a kávét, az erősen fűszerezett ételeket), amik csak fokozzák a szervezetben a „tüzet”. Az ételeket kevés olajjal készítsük, és mérsékeljük a húsevést. Javasolt a nyugtató, vértisztító hatású teák fogyasztása, mint például a csalántea.
Ha a Föld elem a hangsúlyos (a bolygók többsége a Bika, Szűz és Bak jegyében csoportosul)
A Föld elem nehéz, hideg és száraz. Ezt könnyű, sok folyadékot tartalmazó, meleg ételek fogyasztásával lehet egyensúlyba hozni. Ajánlottak a lédús gyümölcsök, saláták, párolt zöldségfélék fűszerekkel ízesítve. Ezek serkentik az emésztést. A melegen fogyasztott gyógyteák, mint a bazsalikom és édeskömény tea szintén serkenti az emésztést és hashajtó hatású.
Amikor Víz elem a hangsúlyos (a bolygók többsége a Rák, Skorpió és Halak jegyében csoportosul), ami hideg, nedves és nehéz. Ezt a száraz és könnyű ételekkel hozhatjuk egyensúlyba. Kerülni érdemes a nehéz, zsíros vagy olajos ételeket és a sok édességet. Javasolt a sok zöldség és gyümölcs,. Az emésztést serkentő és vízhajtó teák,például a cickafark, csalánlevél, borókabogyó.
A Levegő elem a hangsúlyos (a bolygók többsége az Ikrek, Mérleg és Vízöntő jegyében csoportosul) ez könnyű, száraz és hideg. Amit nehéz, nedves és meleg táplálékkal tudjuk egyensúlyba hozni. Ilyenek az olajjal főzött zöldségfélék, rizs, zabpehely, burgonya, kukorica és mindenféle olajos magvak. A nyers ételeket lehetőleg kerülni kellene. A Levegő elem nt gyenge emésztését erős fűszerezéssel tudjuk javítani, amíg a fehérje és szénhidrát egyidejű fogyasztása túl nagy megterhelés gyenge emésztőrendszerének.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás