Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Jesszusom, összement a ruhám!?

Jesszusom, összement a ruhám!?

Majdnem minden nővel előfordult már, hogy évszakváltáskor előveszi a szekrény mélyéről rég nem hordott kedvenc ruháját, és döbbenten tapasztalja, nem fér bele! A kegyetlen érzés és a felszedett plusz kilók kellemetlen látványa komoly döntéseket fogalmaz meg bennünk. Amennyiben ez a döntés nem arra irányul, hogy gyorsan veszünk egy számmal nagyobb ruhát, hanem arra, hogyan dobhatnánk le magunkról – lehetőleg azonnal – pár kilót, akkor el kell gondolkodnunk egy kicsit.
Mit tegyünk?
Többnyire az első gondolatunk az, hogy legalább 3 napig nem eszünk semmit. Ha sikerült ezt a rossz ötletet elhessegetni, gondoljuk át reálisan a lehetőségeket.
Először határozzuk meg a kilók számát, melyektől megválni szeretnénk, illetve azt az időpontot, amikorra ezt el kívánjuk érni. A lényeg, hogy olyan megvalósítható tervet készítsünk, amelyet különösebb erőfeszítés nélkül be tudunk tartani. Felesleges önkínzásba kezdeni, mert ha kitartásunk egy picit is csökken – kudarcélményünk gyarapszik. Ha lépésről lépésre érünk el apró sikereket, az bizony nagyon jót tesz önbizalmunknak.
Bármilyen fogyókúrába is kezdünk, a fogyás valójában akkor lehet eredményes, s megőrizhető, ha életmódunkon is változtatunk. A munka és család mellett iktassunk be napi rendszeres mozgást! Ehhez keressünk társakat. Egymás kölcsönös biztatásával könnyebben átjutunk majd a holtpontokon. A fogyás érdekében végzett testmozgás is nagyobb öröm, ha társaságban végezzük.
A siker érdekében – nem csak időszakosan – kerüljük el a hizlaló falatokat. Fontos, hogy fokozatosan vezessük be az újításokat. Együnk kevesebbet, vagy készítsük másként a megszokott ételeket. A tálalással trükközhetünk is. Helyezzük az ételt kisebb tányérra, így nagyobb adagnak fog látszani. Mielőtt leülnénk elfogyasztani az adagunkat, pakoljuk el a megmaradt ételt a helyére, így nem esünk kísértésbe, hogy repetázzunk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás