Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergia / Az allergia tünetei

Az allergia tünetei

Az allergia sajnos egyre több embernek okoz kellemetlen tüneteket. Ennek a betegségnek a hajlandósága minden emberben megtalálható, de nem mindenkinél alakul ki. A gyenge immunrendszer válthatja ki ezt elsősorban. Életünk során kialakulhat úgy is, hogy aztán későbbiekben elhalványul, illetve meg is szűnhet. Jobb mielőbb megelőzni és a tünetekre felfigyelni.
Két fajta allergia létezik. Az egyik az ételallergia, a másik pedig a pollenallergia.

Az ételallergia, legyen az tej, tojás, liszt, kakaó… stb., van akinél komolyabb és van akinél gyengébb tüneteket okoz. Van aki befullad, szédül, hányingere lesz akár elájul, és van aki megússza pár kiütéssel és égető viszketéssel. Persze az utóbbi sem kellemes. Súlyossági fokozattól függően lehet ezeket az ételeket fogyasztani. Aki gyógyszert szed az allergia ellen, annak nem ajánlott az olyan ételek bevitele, amire érzékeny, mert könnyen felhalmozódhat a szervezetében- legyengül- majd pedig komolyabbra fordulhat a betegsége. A gyermekek általában elnőhetik az allergiát. Ebben az esetben az allergén élelmiszer kis mennyiségben és ritkán kerüljenek be a szervezetbe.
Most már sok olyan élelmiszer- és gyógynövénybolt áll rendelkezésünkre, ahol ezek az ételek megkaphatjuk.
Tünetei: kiütések, fulladás, szédülés, hányinger, ájulás, haspuffadás, bélrendszeri panaszok.

A pollen a levegőben száll és így kerül a légutainkba. Ezek okozói általában növényi- és állati eredetűek. A növényi eredetű polleneket nem egyszerű megelőzni mivel nagyon könnyen terjednek a levegőben köszönhetően a szélnek. Az állati eredetű allergiával kapcsolatban annyit megtehetünk, hogy nem tartózkodunk szőrös állatokkal (kutya, macska, rágcsálók) sokáig egy légtérben.
Tünetei: kiütések, köhögés, tüsszentések sora, vörös, viszkető szem, viszkető bőr, akár fulladás is.

Ha hasonló panaszai vannak, keressen fel egy szakorvost és kérje az allergia teszt alkalmazását, hogy mielőbb megelőzze a bajt!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Hozzászólás