Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergia / Homeopátia és az allergia

Homeopátia és az allergia

Az allergia napjainkban már szinte mindenkit érintő betegsége lett, hiszen étel, tárgy, hideg, nap stb allergiákról is lehet hallani, amely nagyon meg tudják nehezíteni egy -egy ember mindennapjait és az egész életét is.
A legjelentősebb hányada az allergiásoknak mégis a különféle növények pollenjére érzékeny emberek csoportja, akik minden tavasszal újra és újra megküzdenek ezzel a súlyos tüneteket is produkálni képes kórsággal.
A gyógyszeripar minden évben csodaszerek újabb é hatékonyabb generációjával rukkol elő, amelyek viszont általában csak a hatóanyag tartalom növelését és nem tényleges megoldások kifejlesztését jelenti. A gyógyszerek csak a tünetek csökkentésére koncentrálnak, melynek fő oka az, hogy nincs gyógymódja ennek a betegségnek.
A növekvő hatóanyag tartalomhoz viszont hozzászokik a szervezet és ami egyik évben jó volt sok esetben eredménytelen a következőben.
A gyógyítás illetve tünetcsökkentés ezen módja nem eredményes és nem hasznos. Sokkal inkább nyújtanak lehetőséget a homeopátiás szerek.
A homeopátiás gyógyszerek, természetes alapú, valamely természetben előforduló anyag jótékony hatását felhasználó, emiatt a mellékhatások kialakulásának lehetőségét erősen csökkentő szerek. Jellegzetességük, hogy kevés a tényleges hatóanyag tartalom, annak is javarésze növényi eredetű. A módszer lényege, hogy a beteg állapotához mérten kell kialakítani a dózist, és személyre szabottan végrehajtani a gyógyítást
A legtöbb homeopátiás alapon működő allergiaellenes szer is ezen az alapon működik.
Felkészíti a szervezetet az allergének rohamára. A felkészítés lényege hogy a tűrőképesség szintjét megemeli, lehetőleg a támadó allergének szontje fölé, és így teljesen elmaradnak a tünetek, vagy legalábbis elviselhetővé csökkennek.
A kúra lényege hogy még jóval a szezon, azaz az allergia szezon előtt el kell kezdeni nagyon kis adagokban (negyed vagy fél tabletta) a szedést, mindig csak annyit szedni, ami már majdnem tünetet, vagy nagyon enyhe tünetet okoz, majd ezt a szintet tartani amíg a tünetek elmúlnak és ismét emelni. Mire eljön az allergének ideje a szervezet már felkészült a rohamra.
A legtöbb ilyen szer orvosi vény nélkül kapható, ezért nagyon fontos a gyógyszerész tanácsának a kikérése, mert semmilyen készítményt nem szabad ész nélkül szedni, mivel az sokkal nagyobb kárt okozhat így , mint a várt haszon.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Hozzászólás