Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Az alma formájú elhízás

Az alma formájú elhízás

Az alma alkatú emberek többletsúlyának jelentős része a hason és a derék környékén helyezkedik el. Ebben az esetben a szív- és érrendszeri problémák kockázata jelentősen megnövekszik. Magas vérnyomás, cukorbetegség és egyes rákos megbetegedések kialakulása jelentheti a legnagyobb problémát. Szerencsére azonban megfelelő lépésekkel csökkenteni lehet ezeket az egészségügyi kockázatokat.

Az alma alkat háttere:
Az alma alkat kialakulásáért felelős lehet a magas tesztoszteron szint, amit a szervezet elsősorban a hasi részen található testzsírban tárol. Ilyen testzsír veszi körül a vesét, a májat, a beleket és a szívet. Ezért is olyan kockázatos az alma típusú elhízás, mivel a létfontosságú szervek vannak veszélyben.

Fogyás:
Az alma alkatú emberek legjobb fegyvere lehet az alacsony glikémiás diéta. Ennek alapja az alacsony szénhidrát tartalmú étkezési forma: több zöldség és gyümölcs, zsírszegény tejtermékek, sok fehérje, hús, hal, tojás, teljes kiőrlésű gabona.
A glikémiás index a szénhidrátok szervezetben való felszívódási idejét jelöli. Vannak gyors és lassú felszívódású szénhidrátok. A diéta alapja, hogy mellőzni kell a gyors felszívódású szénhidrátokat, mert azok hirtelen emelik meg a vércukor szintet.
A magas vércukor szint arra ösztönzi a szervezetet, hogy minél több kalóriát vigyen be. Az ilyen ételektől hamarabb leszünk éhesek és a kezdeti örömünk gyors letargiába csap át, mert ismét valami kalóriadús ételre vágyunk. Ez azonban elhízáshoz vezet, az elhízás pedig súlyos betegségek okozója.

A siker kulcsa ,hogy kerüljük el a magas szénhidráttartalmú ételeket.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás