Kezdőlap / Állatok / Macska / Az amerikai rövidszörű macska

Az amerikai rövidszörű macska

Az amerikai rövid szőrű macska egy igen önálló, de ugyanakkor megfontolt fajta. Főleg Észak Amerikában népszerű, más országokban igen ritka. Az amerikai rövidszőrű macska nagy termetű, teste rombuszos, izmos, erőt sugárzó.
Eredete: Az 1900-as évek elején született meg az elhatározás, hogy az észak amerikai nagyobb termetű házi macska jellegzetes vonásait egy különálló fajtában őrzik meg. Az első alom 1904-ben született meg egy amerikai és egy brit rövidszőrű macska párosodásából.
Jellemzői : Rendkívül erőteljes, atléta alkatú, nagy termetű macska. A feje nagy, kerekded, a pofa része szögletes arc csontjai vastagok , ezen erős hosszú állkapocs található. Nyaka izmos, erős. A fülei közepes méretűek, a hegyük kissé kerek. Szemei nagyok ,tisztán ragyognak, a színük a szőrzet színétől függ, árnyalatuk a rézvöröstől kezdve egészen a kékig vagy a zöldig terjedhet. Különlegesség, hogy az az arany-cirmos rövid szőrű macska szeme kizárólag aranyszínű lehet . A lábai és a mancsai is nagyon izmosak és erősek. A bundája rövid és egyenletesen vastag, szorosan simul a testhez. A szőre rövid, dús, erős, de fényes. Főleg ezüst és cirmos színekben fordul elő.
Az amerikai rövidszőrű egy kedves, nagyon barátságos macska fajta. Jól kijön más háziállatokkal is . Intelligens, ugyanakkor természete egyszerű. Szeret játszani, de igényli a lustálkodást, a dédelgetést is. Mivel az élet körülményei változatosak, ezért az amerikai rövid szőrű macska igénytelen, rendkívül szívós. A szabadban, de lakásban is egyaránt tartható.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A sziámi macska

Az egyik legkedveltebb macskafajta a sziámi. A fajta a Távol-Keletről származik, nevüket Sziámról, a mai …

Hozzászólás