Kezdőlap / Állatok / Macska / Az egzotikus rövid szőrű

Az egzotikus rövid szőrű

Az egzotikus macska az Amerikai Egyesült államokból származik, a fajta kialakulása az 1960-as években történt, amikor egyes tenyésztők keresztezték az amerikai macskákat a perzsa cicákkal. Az így megszületett macskákat egzotikus rövid szőrű néven 1967-ben ismerték el. Ez a fajta Magyarországon még kevésbé ismert, de a világon egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az egzotikus macska kedves, barátságos természetű, kinézetük mackós. Az egzotikus macska bundájának gondozása egyszerű. Három altípusa ismert (a klasszikus, a pointed és az egzotikus hosszú szőrű.
Jellemzői: Az egzotikus macska teste rövid és zömök a közepes és nagy méretű. A lábai rövidek, izmosak. A mancsai nagyok és kerekek. A lábujjai között pamacs van. A mellkas és a válla széles. A feje kerek, mackós, a koponya széles. A csontozata is kerekded. Az orr rövid és pisze, széle, határozott stoppal. Arca telt. Állkapocs széles és erős. A nyaka rövid. A fülei nagyon kicsik, széles alapúak, végük kerek, oldalt tűzöttek.Picit előre dőlnek, a fülpamacs dús.
Szemei: egymástól távol elhelyezkedő, nagy kerek szemek, amelyek nyíltak, ragyogóak és kifejezőek. A szemszíne igazodik a bunda színéhez, a colour pointoknál kék színűek. A csokoládé és lila változatoknál a szemszín hígulása miatt a szín halovány aranytól a rézszínűig változhat. Tekintete bájos és éber. A háta egyenes. A farka rövid, és arányos a test méretével. A szőre rövid, dús, selymes és finom. A testtől eláll, lágy, de nem gyapjas. Színe: minden szín, colour point is fehér nélkül megengedett.
Természete kiegyensúlyozott, játékos, türelmes, csendes és jól ki jön a többi házi állattal.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A macska is lehet allergiás

Ha meghalljuk ezt a szót: allergia, eszünkbe sem jut, hogy nemcsak az embereket kínozhatja a …

Hozzászólás