Kezdőlap / Divat-szépség / Az érzékeny bőr megóvása

Az érzékeny bőr megóvása

A haj színéből is fontos következtetéseket vonhatunk le. A szőkék kétszer olyan érzékenyek, mint a barnák vagy a fekete hajúak, a vörösek pedig még a szőkéknél is érzékenyebbek. A bőrgyógyászoknak van még egy figyelemre méltó tanácsuk: a napsütésnek az a maximális mértéke, amelyet a bőr még károsodás nélkül biztosan eltűr, nem több mint évente 30-40 napfényes nap.
A napsütés, elsősorban bizonyos hullámhosszúságú ultraibolya sugarak hatására a bőr szabályosan kiszárad, felgyorsul az öregedése, hajlamosabbá válik a ráncképződésre. Mindez persze nem egyetlen nyár során zajlik le, de az ilyenkor elpusztult kollagén nem tud könnyen regenerálódni, és néhány napfényes nyár után a kedvezőtlen változások egyre szembeötlőbbek lesznek. Ezért szokták azt mondani, hogy a bőr sohasem feledkezik meg a nap hatásáról.
Kifejezett veszélyt jelent az, ha valaki leég, mert erre a bőr mindig a szaruréteg megvastagodásával reagál. Viszont minél vastagabbá válik a szaruréteg, annál mélyebbre vésődnek be a ráncok és a barázdák. Az ilyen bőr olyan, mintha kicserzették volna.
Végső soron valamennyien magunk döntjük el, hogy mennyi napfényt engedünk a bőrünkhöz jutni. Azt azonban mindenképpen meg kell akadályozni, hogy leégjünk. A legegyszerűbb módszer az, ha folyton változtatjuk a helyünket, hol árnyékban, hol napon tartózkodunk, időnként pedig le is zuhanyozunk, hogy bőrünket lehűtsük. Rendkívül fontos, hogy napvédő krémeket használjunk. Ezek a készítmények speciális fényvédő anyagokat tartalmaznak. A kozmetikus pontosan meg tudja mondani, hogy kinek melyik krém a legalkalmasabb. Közvetlenül a fürdés után kívánatos, hogy árnyékban tartózkodjunk. A káros sugarak elleni védekezésként ugyanis a bőr egy bizonyos savat választ ki a verejtékkel, de a fürdés vagy a zuhanyozás után ez a védőréteg átmenetileg eltűnik.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás