Kezdőlap / Egészség és fitness / Az immunrendszer erősítése az ájurvéda szerint

Az immunrendszer erősítése az ájurvéda szerint

A legyengült immunrendszer miatt a szervezet jobban ki van téve a baktériumoknak és vírusoknak, ami megbetegedésekhez vezethet. Hogy ezt megelőzhessük, az immunrendszert érdemes megfelelő állapotban tartani. Az ájurvéda ősi indiai tudományának van néhány jó tanácsa szervezetünk ellenálló képességének javítására.
Az évszakok közötti átmenetek általában jobban igénybe veszik a szervezetünket, könnyebben megbetegedhetünk, ezért ilyenkor még jobban vigyázzunk magunkra.
Fontos a szervezetünk méregtelenítése. Főleg tavasszal és ősszel inkább csak könnyű ételeket fogyasszunk néhány hétig: gyümölcsöket, zöldségeket, teljes gabonákat. Igyunk sok vizet, hogy a méreganyagok könnyebben eltávozzanak.
Télen az immunrendszer erősítésére kocentráljunk. Ha lehet, főleg meleg ételeket és italokat fogyasszunk. Együk sok levest, párolt ételt, akár a gyümölcsöt is kissé megmelegíthetjük, hogy melegen tartsuk testünket.
Vannak fűszerek, amelyekről ismert, hogy immunrendszer erősítő hatásuk van, ezeket bátan használjuk. Ilyenek töbek közt a köménymag, az édeskömény, a koriander, a kurkuma vagy a gyömbér.
Nagyon jó hatású, ha naponta valamilyen meleg olajat (növényi olajat vagy babaolajat) masszírozunk bőrünkbe. Utána le is zuhanyozhatunk meleg vízzel.
A legtermészetesebb lenne napnyugtával nekünk is nyugovóra térni és reggel a nappal kelni. Mindenesetre adjunk magunknak elég időt az alvásra, hogy sejtjeink és szöveteink meg tudjanak újulni.
A mozgás is fontos része az egszséges életnek, ez lehet jóga vagy gyaloglás is, a lényeg, hogy rendszeresen végezzük. Így vérkeringésünk javul és több méreganyagtól szabadulunk meg.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Leave a Reply