Kezdőlap / Migrén / Botox a migrén ellen

Botox a migrén ellen

Jelenleg többféle fejfájás is létezik, valamelyik csak kellemetlen, valamelyik fajta viszont akár egy súlyos betegség tünete is lehet. A fejfájás csillapítására több módszer is létezik, a gyógyszerek elvileg csökkenthetik a migrén okozta fájdalmat, viszont nem mindenki számára voltak hatékonyak, és több esetben is kellemetlen mellékhatásokkal járhatnak. Újdonság, hogy a gyógyszerek okozta mellékhatások kiküszöbölése érdekében találták ki a botox-kezelést, amit Európában már több országban is igen nagy sikerrel használnak a krónikus migrénben szenvedő páciensek szenvedéseinek enyhítésére.
Alapban a botox injekciót általában a szépészet terén használják több kevesebb sikerrel, ugyanis kisimítja az arcon keletkezett ráncokat.
A migrénben szenvedők közül a nőknél jóval gyakrabban és intenzívebben jelentkezik a fájdalom, mint a férfiaknál. Az erős migrén sok esetben megnehezíti akár a munkavégzést is , hiszen az intenzív fejfájás mellett gyakran látászavar, fényérzékenység, hányás is jelentkezik mellékhatásként, sajnos egyes embereknél akár egy hétig is eltarthat, kisebb – nagyobb szünetekkel.

A botoxot heti egy alkalommal, a nyakon és a fejbőrön található ingerpontokba adják be, ami jelentősen csökkenteti a migrén által okozott kellemetlen tüneteket, ez mellet viszont nem elhanyagolható, hogy a mellékhatások is minimálisak.
A tudomány részére nem egészen világos, milyen módon tudja blokkolni a Botox a fájdalom továbbítását az agyba, de a lefolytatott kutatások azt bizonyítják, hogy a terápia kétségtelenül működik.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehet a migrénes fejfájást kezelni?

Lehetőség van gyógyszer nélküli terápiákra is. Illetve a jól ismert gyógyszeres kezelésekre. A gyógyszer mentes …

Leave a Reply