Kezdőlap / Tag Archives: allergia (page 10)

Tag Archives: allergia

Új allergén a fogászatban-a titánium

Az, hogy a fogászati allergia előfordulása a ami napig nehezen diagnosztizálható, két okra vezethető vissza. A fogászatban használt fémek által okozott allergiás tünetek általában kései reakciókat váltanak ki, és akár a beavatkozás után, évekkel később is jelentkezhetnek. A fémallergia tünetei igen széles skálán mozognak, így a betegek gyakran maguk sem …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az élelmiszer-adalékanyagok és tartósítószerek

Manapság már több ezer anyagot adhatnak hozzá az élelmiszerekhez, hogy különböző színűvé és ízűvé tegyék őket, esetleg hogy a tartósságukat meghosszabbítsák. Az adalékanyagok általában, csak egy nagyon kis részét teszik ki az élelmiszereknek, de már ezek a csekély mennyiségek is okozhatnak, különböző gyanús reakciókat. Az élelmiszer-adalékanyagok közé a következő csoportok …

Érdekel a cikk folytatása? »

Allergia ellen – természetesen

Gyógyszer. Sok ember számára jelenti ez a szó egy-egy betegség, tünet kezelését. Azonban mégsem biztos, hogy hosszú távon a szó modern értelmében vett, mesterségesen létrehozott készítményeket érdemes szem előtt tartani. Fájnak a végtagok, az ízületek, a fejünk, görcsöl a hasunk? Vegyünk be bátran egy fájdalomcsillapítót, és a gond négy, hat, …

Érdekel a cikk folytatása? »

A parlagfű allergia tünetei

A parlagfű allergia tünetei ugyanazok, mint az összes többi pollen allergia esetén, mint például a szénanátha. Ezek a parlagfű allergia által előidézett tünetek, az immunrendszer kóros reakcióját váltják ki. Amikor a pollenek (allergének) bejutnak a szervezetbe, oly módon, hogy az ember belélegzi őket az immunrendszer megpróbálja eltávolítani ezeket az allergéneket …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az illatallergia

Ön egyes emberek illatát undorítónak, míg mások illatát csábítónak tartja? Ez nem illatallergia, csak annak látszik, ismerje meg a valódi illatallergiát! A parfümöket és különböző illatosító anyagokat már évszázadok óta használnak, hogy elűzzék a kellemetlen szagokat. Ezeket minden nap használják az emberek milliói szerte a világon. Azonban vannak egyesek, akik …

Érdekel a cikk folytatása? »

Hogyan alakulnak ki az élelmiszer-allergiás reakciók?

Az allergéneket az élelmiszer összetevőben kell keresni, méghozzá azokat, amelyek felelősek az allergiás reakció kialakulásáért. Ezek általában olyan fehérjék, melyek ellenállnak a hőnek, a főzésnek, a savnak a gyomorban, és a bél emésztő enzimeinek. Ennek eredményeképpen, az allergének túlélik az utat a gyomorba, és a gyomor nyálkahártyáján keresztül bejutnak a …

Érdekel a cikk folytatása? »

Természetesen az allergia ellen!

Már a csapból is az allergiák, azok okozói, és elszenvedői valamint a kezelések gyógyszerei folynak. Az utóbbi néhány évben a megbetegedettek száma óriási növekedésnek indult, de szerencsére mára már az orvosok is kezdik elismerni, hogy ennek nem csak az allergén a kiváltója. Az allergiások életét megnehezíti a stressz okozta savtúltengés, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az „allergiáról” másképp

Először is tisztázzuk, hogy ez egy komoly betegség, melyet sok esetben lehet gyógyítani, sok esetben viszont csak egy téveszme, amit ezzel magyarázunk. Na erről a téveszméről írnék, ami a XXI. század emberét olyan szinten megszállta, hogy nem tud tőle szabadulni, és nem is akar. Allergia! Mit is takar valójában ez …

Érdekel a cikk folytatása? »

Bevezetés az étel allergia világába

Az étel vagy más néven élelmiszer-allergia vagy élelmiszer-intolerancia, majdnem mindenkit érint egy bizonyos szintig. Amikor az ember eszik valamit és ez kellemetlen reakció vált ki, akkor gyakran azt gondolják, hogy allergiásak a megevett ételre. Igazából viszont, a klinikailag bizonyított ételallergiában szenvedők, a teljes lakosságra kivetítve, csak 3%-a a felnőtteknek és …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az allergia okai, tünetei és kezelése

Az allergia egy túlzott immunreakció olyan anyagokra, amelyek átlagos körülmények között, a szervezet részéről semmilyen reakciót nem váltanak ki. Azokat az anyagokat, amelyek allergiát okoznak allergéneknek hívjuk. Az allergének lehetnek például: a virágpor (pollen) különböző vegyszerek (mosószerek, aceton, stb) ételek (vanília, kagyló, csokoládé, tej, stb) rovarcsípések (méh, hangya, pók, stb) …

Érdekel a cikk folytatása? »