Kezdőlap / Tag Archives: diéta (page 18)

Tag Archives: diéta

Hogyan spóroljunk a kalóriákkal?

A mindennapokban is lehet okosan élni, és étkezni, mely nem is jelent olyan nagy és megterhelő feladatot. Ha minden ételnél egy kicsit átgondoljuk a dolgot, sokkal több kalóriát lecsippenthetünk, így kevesebbet viszünk be a szervezetbe. A legkönnyebb a tejtermékeken kalóriát spórolni. Bármilyen tejterméket vásárolunk, vagy eszünk meg, mindenből van soványabb. …

Érdekel a cikk folytatása? »

Orvosi módszer a súlycsökkentésben – Dr. Thomson szerint

Manapság rengeteg szakember foglalkozik a túlsúly problémájával, és próbálnak minél hatékonyabb és tartós eredményt elérő módszereket kidolgozni. A kutatások alapján a változtak a megítélések azzal kapcsolatban, hogy mi a túlsúly legfőbb oka. Dr. Rob Thomson is kutatta, hogy miért alakul ki egyre gyakrabban, az emberek egyre nagyobb százalékánál extrém túlsúly, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az alakunk a konyhán is múlik

Talán nem is gondolnánk, mennyire befolyásolja a fogyókúránk sikerét, vagy akár a túlsúlyunkat is a konyhánk. Ha közelebbről megnézzük, felfedezünk olyan tényezőket, amelyek tudatlanul is, de súlytöbblethez vezethetnek. A nagy tányér A tányérunk mérete és a kalóriabevitelünk sokszor egyenesen arányos. Ha csak egy kicsivel kisebb tányért választunk, már akkor jelentősen …

Érdekel a cikk folytatása? »

Élvezzük bűntelenül az ünnepi ételeket!

Ahogy az ünnepek közelednek, elkezdünk sütni-főzni – finom és hizlaló ételeket. Közben attól félünk, hogy majd jól meghízunk, de ahhoz már lusták vagyunk, hogy tegyünk ellene valamit. A titok nyitja, hogy ha csak egy kicsit változtatjuk meg az étkezési szokásainkat és nyugodtabbra vesszük a formát, még le is fogyhatunk, mielőtt …

Érdekel a cikk folytatása? »

Uborka-diéta

Az uborka nagyon régóta ismert, az emberiség már háromezer évvel ezelőtt is fogyasztotta. Ázsiából került Kínán keresztül Európába (Itáliába, Görögországba és Franciaországba a VII-IX.században). Angliába a X.században jutott el, majd még ötszáz évnek kellette eltelnie, hogy Amerikában is megismerjék. Bárhova jutott el az uborka, népszerűvé vált, mivel ízletes és különösen …

Érdekel a cikk folytatása? »

Egészséges étkezés és a kalcium

A kalcium kulcsfontosságú ahhoz, hogy testünk erős és egészséges maradjon. Alapvető építőanyaga többek között az egészséges csontozatnak mind a nőknél, mind a férfiaknál. Nekünk is és szervezetünknek is hasznára válik, ha minél több kalciumban gazdag ételt fogyasztunk, és korlátozzuk azoknak az élelmiszereknek a fogyasztását, amelyek kalciumot vonnak el a szervezetünkből. …

Érdekel a cikk folytatása? »

Fitnesz-diéta

A mai stresszes életvitel nehezen tűri a rendszeres testmozgást, a fogyókúra kőkemény betartását, legalábbis ilyen és ehhez hasonló közhelyekkel hárítják el sokan ezt a vitalitásnövelő lehetőséget. Logikus, hogy bármilyen súlycsökkentés felgyorsítható, ha mindazt folyamatos testedzéssel kombináljuk. Fontos a pozitív gondolkodás, mely harmóniát alkot testünkkel, lelkünkkel. Optimizmussal sok minden legyűrhető. Számtalan …

Érdekel a cikk folytatása? »

Tartós fogyás tojással

Dr Carrie Ruxton a tojáselmélet kidolgozója állítja, hogy a tojás nemcsak egészséges, hanem köze sincs a magas koleszterinszinthez. Táplálkozási tudósok ajánlják, hogy legalább napi egy tojást együnk ahhoz, hogy egészségesek maradjunk! Régebben mások tévesen állították azt, hogy a tojás káros az egészségre – ami valljuk be – nagyon jó hír! …

Érdekel a cikk folytatása? »

Élj könnyedén

Már az összes diétát kipróbáltad és egyik sem végződött sikerrel, sőt még több kiló csúszott fel rád. Íme egy olyan diéta, ami egy hónap alatt 3-4 kiló súlyvesztést garantál koplalás nélkül. A dolgod csupán annyi, hogy betarts néhány fontos szabályt, de nem kell közben sanyargatnod maga, ellentétben, más diétákkal. Bizonyított …

Érdekel a cikk folytatása? »

A fogyasztó fahéjtea

A fahéjteát könnyű elkészíteni, sokan igen egyszerű módon tudnak vele fogyni. Egy teáskanál fahéjport vagy egy-két fahéjrudat teszünk egy csészébe, majd leöntjük forró vízzel. Hagyjuk állni fél óráig, szűrjük le, vagy vagyük ki a fahéjdarabot, és ihatjuk. Legjobb, ha reggel is, este is iszunk egy-egy csészével (abban az esetben ajánlott …

Érdekel a cikk folytatása? »