Fitnesz-diéta

A mai stresszes életvitel nehezen tűri a rendszeres testmozgást, a fogyókúra kőkemény betartását, legalábbis ilyen és ehhez hasonló közhelyekkel hárítják el sokan ezt a vitalitásnövelő lehetőséget. Logikus, hogy bármilyen súlycsökkentés felgyorsítható, ha mindazt folyamatos testedzéssel kombináljuk. Fontos a pozitív gondolkodás, mely harmóniát alkot testünkkel, lelkünkkel. Optimizmussal sok minden legyűrhető.
Számtalan módja van testünk fizikai aktivizálásának. Javasolható, ne csupán egyféle mozgást válasszunk, legjobb ha párhuzamosan végezzük őket. Aerobik, kerékpár, kocogás, úszás, kirándulás nyugodtan szerepelhet egymás mellett a programunkban. Az elsődleges szempont, hogy bármilyen szabadidősportot is preferáljunk, abban örömünket leljük, ne pedig a kényszer vezérelje tetteinket.

A fitnesz hatása a diétázó szervezetre:
Keringési és légzési állóképesség javítása. Ilyenkor a vérerek több oxigént képesek szállítani, ez élénkíti az izomzatot, aminek zsírégetés az egyenes következménye.
A sok edzéstől az izmok a terheléssel szemben ellenállóbbakká válnak.
A stresszoldás az egyik leghatékonyabb módja a feszültséglevezetésnek. A testmozgás feltétlenül nyugtató hatással bír a szervezetre.

Fitnesz módszerek:
aerobik: ritmikus zenére végzett stresszoldó gyakorlatsorozat
sztepp-aerobik: dobogóra való fel- és lelépés különböző koreográfiákkal
alakformálás: főként erősítő gyakorlatokat tartalmaz magas ismétlésszámmal
sztreccsing: az ízületek természetes lazaságának növelésére
spinning: zenére végzett teremkerékpározás
aqua-aerobik: a túlsúlyosoknak hatékony vizes edzésforma, ízületkímélő hatással

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás