Kezdőlap / Tag Archives: egészség (page 20)

Tag Archives: egészség

A „vega” életmód előnyei és hátrányai

A vegetarianizmusnak vannak előnyei is hátrányai is. Pusztán zöldségeken élni egészséges ugyan, de hosszú távon nem biztos, hogy csak előnyös következményei vannak a szervezetre nézve. A hús mértékletes fogyasztása szintén egészséges és nagyon is szükséges a szervezet egészséges működésének fenntartásához. Vegetáriánusnak lenni manapság egyre nagyobb divat, de sajnos kevesen tudják, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Magömlés zavarok

Műtét, baleset vagy betegség után Sok kísérletre volt szükség – amelyek máig is folyamatban vannak – ahhoz, hogy megismerhessük azokat az idegi központokat és összeköttetéseiket, melyek a magömlést befolyásolják, és hogy megérthessük ezek működését. Az e téren szerzett ismeretek nem a professzorok által nagy nehezen kiizzadt tisztán elméleti megállapítások, éppen …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az egyénre szabott, individuális fogyókúra

Az egyénre szabott, individuális fogyókúra érdekében meg kell határozni hozzávetőlegesen a fogyókúrázó alapanyagcseréjét (mely férfiakban magasabb, mint nőkben), hogy a diéta idején ne csökkentsük az energia bevitelt ez alá az érték alá. Érdemes diétás naplót vezetni, amelynek adatai alapján figyelembe kell venni majd a megelőző étkezési szokásokat, a fogyókúrában résztvevő …

Érdekel a cikk folytatása? »

D mint Diéta

Az első napsugarak nemcsak lakásunk poros zugait, hanem a télen magunkra szedett zsírpárnákat is megvilágítják. Ilyenkor hajlamosak vagyunk elkeseredett fogyókúrába kezdeni, aminek két hátránya is van: egyrészt kellemetlen, másrészt hatástalan – a kínkeservvel leadott kilók ugyanis ” áfástul” visszatérnek. A szigorú koplalás helyett sokkal eredményesebb beiktatni heti egy „pihenőnapot”, amikor …

Érdekel a cikk folytatása? »

A folsav

Régen folátként is emlegetett folsav vízben oldódó vitamin. A folsavnak nagyon fontos szerepe van a szervezetben. A folsav B-vitamin-csoport tagja, amely a szervezet létfontosságú vitaminjai foglalja magában. A folsav alapvető szerepet játszik a sejten belüli anyagcsere-folyamatokban, különös tekintettel a DNS láncot felépítő molekulák előállítására. Kiemelten fontos a várandós édesanyáknál. Főleg …

Érdekel a cikk folytatása? »

A ligetszépeolaj fantasztikus hatása

A ligetszépe az 1600-as években került Európába Virginiából, és hamarosan kedvelt dísznövényé vált. A füvészek ezzel egy időben kezdték felismerni gyógyhatásait. Ma már széles körű kutatási eredmények igazolják, milyen sokrétű, nyilvánvaló gyógyító hatása van a ligetszépe olajának. Miben rejlik mai tudásunk szerint ennek az igénytelen, sárga virágnak a gyógyhatása? A …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mit is értünk diéta alatt

A mai kultúrnépeknél általános a túlsúly. Ez a jelenség az abnormális elhízástól a teltkarcsú figuráig minden árnyalatában megtalálható. Ez alapjaiban nemcsak a rosszul összeállított étkezés eredménye; hanem a helytelen életszokásokkal és az egyre kevesebb mozgást igénylő életformával jár együtt. Eltérni a normális polgári konyhától egy meghatározott időre, s a diéta …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mi a méhpempő?

A méhpempő vegyelemzése arról árulkodik, hogy tömve van tápanyagokkal. Megtalálható benne a legtöbb B-vitamin fajta (thiamin, riboflavin, nikotinsav, biotin, inozit, folsav, piridoxin, kobalamin, pantoténsav), aminosavak (a fehérjék építőkövei), C-vitamin, kalcium, kálium, magnézium, foszfor, nátrium, vas, mangán, cink és kobalt, továbbá zsírsavak, különféle cukrok, hormonok és nukleotidok. A méhpempő összetételének fennmaradó …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mi van a mézben?

A méz az egyik legegészségesebb természetes édesítő szerünk, annyi hasznos anyagban bővelkedik, mint égen a csillag. A mézet már nagyon régóta használjuk édesítőszerként, 1747-ig ez volt az egyetlen anyag, amellyel édesíteni lehetett. 1747-ben aztán megkezdődött a cukorrépa termelés, de még ez sem szorította ki teljesen a mézet, köszönhetően zamatos ízének, …

Érdekel a cikk folytatása? »