A vegetarianizmusnak vannak előnyei is hátrányai is. Pusztán zöldségeken élni egészséges ugyan, de hosszú távon nem biztos, hogy csak előnyös következményei vannak a szervezetre nézve. A hús mértékletes fogyasztása szintén egészséges és nagyon is szükséges a szervezet egészséges működésének fenntartásához. Vegetáriánusnak lenni manapság egyre nagyobb divat, de sajnos kevesen tudják, …
Érdekel a cikk folytatása? »Magömlés zavarok
Műtét, baleset vagy betegség után Sok kísérletre volt szükség – amelyek máig is folyamatban vannak – ahhoz, hogy megismerhessük azokat az idegi központokat és összeköttetéseiket, melyek a magömlést befolyásolják, és hogy megérthessük ezek működését. Az e téren szerzett ismeretek nem a professzorok által nagy nehezen kiizzadt tisztán elméleti megállapítások, éppen …
Érdekel a cikk folytatása? »Az egyénre szabott, individuális fogyókúra
Az egyénre szabott, individuális fogyókúra érdekében meg kell határozni hozzávetőlegesen a fogyókúrázó alapanyagcseréjét (mely férfiakban magasabb, mint nőkben), hogy a diéta idején ne csökkentsük az energia bevitelt ez alá az érték alá. Érdemes diétás naplót vezetni, amelynek adatai alapján figyelembe kell venni majd a megelőző étkezési szokásokat, a fogyókúrában résztvevő …
Érdekel a cikk folytatása? »D mint Diéta
Az első napsugarak nemcsak lakásunk poros zugait, hanem a télen magunkra szedett zsírpárnákat is megvilágítják. Ilyenkor hajlamosak vagyunk elkeseredett fogyókúrába kezdeni, aminek két hátránya is van: egyrészt kellemetlen, másrészt hatástalan – a kínkeservvel leadott kilók ugyanis ” áfástul” visszatérnek. A szigorú koplalás helyett sokkal eredményesebb beiktatni heti egy „pihenőnapot”, amikor …
Érdekel a cikk folytatása? »A folsav
Régen folátként is emlegetett folsav vízben oldódó vitamin. A folsavnak nagyon fontos szerepe van a szervezetben. A folsav B-vitamin-csoport tagja, amely a szervezet létfontosságú vitaminjai foglalja magában. A folsav alapvető szerepet játszik a sejten belüli anyagcsere-folyamatokban, különös tekintettel a DNS láncot felépítő molekulák előállítására. Kiemelten fontos a várandós édesanyáknál. Főleg …
Érdekel a cikk folytatása? »A ligetszépeolaj fantasztikus hatása
A ligetszépe az 1600-as években került Európába Virginiából, és hamarosan kedvelt dísznövényé vált. A füvészek ezzel egy időben kezdték felismerni gyógyhatásait. Ma már széles körű kutatási eredmények igazolják, milyen sokrétű, nyilvánvaló gyógyító hatása van a ligetszépe olajának. Miben rejlik mai tudásunk szerint ennek az igénytelen, sárga virágnak a gyógyhatása? A …
Érdekel a cikk folytatása? »Mit is értünk diéta alatt
A mai kultúrnépeknél általános a túlsúly. Ez a jelenség az abnormális elhízástól a teltkarcsú figuráig minden árnyalatában megtalálható. Ez alapjaiban nemcsak a rosszul összeállított étkezés eredménye; hanem a helytelen életszokásokkal és az egyre kevesebb mozgást igénylő életformával jár együtt. Eltérni a normális polgári konyhától egy meghatározott időre, s a diéta …
Érdekel a cikk folytatása? »Melyek azok a műtétek, amelyek megzavarhatják a magömlést?
Az a műtét, amely a legnagyobb kockázattal jár a magömlésre nézve és amelynek a következményei megjósolhatók, a nyirokcsomók kiirtása. Ezt urológus végzi hererák esetén. Hogy kivehessük ezeket a mirigyeket – melyek a hasüregben találhatók a gerincoszlop előtt, közel a hasi aortához és a véna cava inferiorhoz- ,el kell haladnia az …
Érdekel a cikk folytatása? »Mi a méhpempő?
A méhpempő vegyelemzése arról árulkodik, hogy tömve van tápanyagokkal. Megtalálható benne a legtöbb B-vitamin fajta (thiamin, riboflavin, nikotinsav, biotin, inozit, folsav, piridoxin, kobalamin, pantoténsav), aminosavak (a fehérjék építőkövei), C-vitamin, kalcium, kálium, magnézium, foszfor, nátrium, vas, mangán, cink és kobalt, továbbá zsírsavak, különféle cukrok, hormonok és nukleotidok. A méhpempő összetételének fennmaradó …
Érdekel a cikk folytatása? »Mi van a mézben?
A méz az egyik legegészségesebb természetes édesítő szerünk, annyi hasznos anyagban bővelkedik, mint égen a csillag. A mézet már nagyon régóta használjuk édesítőszerként, 1747-ig ez volt az egyetlen anyag, amellyel édesíteni lehetett. 1747-ben aztán megkezdődött a cukorrépa termelés, de még ez sem szorította ki teljesen a mézet, köszönhetően zamatos ízének, …
Érdekel a cikk folytatása? »