Kevés betegség függ össze ilyen szorosan az étrenddel. Nemcsak az érintettek és ismerőseik, de nagyjából mindenki tudja, hogy az édességet fogyasztása -finoman szólva- nem tesz jót a vércukornak. Ám a történetnek itt még nincs vége, mert ugyanennyire káros, sőt talán még veszélyesebbek a finomított szénhidrátot tartalmazó élelmiszerek-minden olyan tésztaféle, sütemény, …
Érdekel a cikk folytatása? »Figyelmes étkezéssel a fogyásért
Rohanó világban élünk, sokan az étkezésünkre sem fordítunk kellő figyelmet. Eszünk munkába rohanás közben, vagy munka alatt az asztalunknál, otthon pedig a tévé vagy a számítógép előtt. Mindennek az eredménye az, hogy sokkal többet eszünk, mint amennyit kellene, és még csak azt sem tudjuk, ízlik-e az az étel, nem hogy …
Érdekel a cikk folytatása? »Hogyan csökkentsük a cukorfogyasztásunkat?
Ha sikeresen összeállítottunk magunknak egy egészséges diétát, amely gazdag rostokban, gyümölcsökben, zöldségekben, teljes gabonákban, fehérjékben, hasznos zsírsavakban, akkor valószínűleg azon találjuk magunkat, hogy cukorfogyasztásunkból is visszaveszünk. A cukor ingadozást okoz az energiaszintünkben, és súlyproblémákhoz vezet. Sajnos ha az édességek, cukorkák mennyiségét korlátozzuk is, csak fél megoldást jelent. Nem vagyunk ugyanis tudatában, …
Érdekel a cikk folytatása? »Tippek a bevásárláshoz diétázóknak
Az egyik legjobb módja az egészséges étkezésnek, ha rendszeresen otthon készítjük el az ételeinket. Válasszunk ki néhány egészséges receptet, amit a család is szeret, tervezzük meg, mikor mit főzünk. Ha hetente háromszor-négyszer főzünk, és a többi napon azt esszük, ami előző napról maradt, még mindig sokkal előrébb vagyunk, mint ha …
Érdekel a cikk folytatása? »Zsírégető gyümölcsök
Lehet, hogy zsír- és cukormentes rágcsálnivalókat eszünk, és csak nem mozdulnak a kilók. Ha gyümölcsöket nassolunk, az viszont nemcsak segít a fogyásban, de sokkal egészségesebb is. Szinte az összes gyümölcs alkalmas erre különböző tulajdonságai folytán. Az alma gazdag rostokban, ami emésztőrendszerünket karban tartja. Tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, energiát …
Érdekel a cikk folytatása? »Egészséges fogyás: együnk almát naponta
Lehet, hogy mindent megpróbáltunk már a fogyás érdekében, és mégsem jártunk igazán szerencsével. A jó hír az, hogy egyszerű, mindennapi ételek és szokások lehetnek a legcélravezetőbbek, akkor is, ha más módszerek haszontalannak bizonyultak. Az alma nagyszerű segítség a fogyáshoz, érdemes elkezdenünk naponta fogyasztani. Az almaevés az egyik legegyszerűbb, legtermészetesebb és …
Érdekel a cikk folytatása? »A zsírok a diétában
A diétánk során, különösen, ha hosszabb távra tervezünk, nem kerülhetjük el a zsírokat. Nem is kell, csak okosan döntsük el, hogy melyik fajtáját és milyen mennyiségben vesszük magunkhoz. Az egészséges zsírok elengedhetetlenek agyunk, szívünk, sejtjeink, hajunk, bőrünk, körmünk egészségéhez. Az omega-3 zsírsavakban gazdag ételek védenek az szív- és érrendszer betegségekkel …
Érdekel a cikk folytatása? »Mit ne tegyünk, ha fogyni szeretnénk?
Általános hiba, hogy nem mozgunk rendszeresen és feladjuk a diétánkat. Ez szinte mindenkivel megesik. Fontos azonban, hogy némi szünet után újra folytassuk. Nem baj, ha már régóta nem tornáztunk vagy nem edzettünk. Nem onnan fogjuk úgysem újra kezdeni, ahol abbahagytuk, hanem elölről. Kezdjük például gyors sétával, hogy újra belejöjjünk a …
Érdekel a cikk folytatása? »Szénhidrátok a diétában
Ha diétázunk vagy fogyókúrázunk, akkor sem kell lemondanunk teljesen a szénhidrátokról, ugyanis ezek az egészséges táplálkozás részei. Ha hosszú távon szeretenénk sikert elérni, akkor nem is mellőzhetjük őket egészen, viszont igyekezzünk egészséges alternatívát találni. Válasszunk egészséges szénhidrátban és rostban gazdag ételeket, ezek hosszú időn keresztül energiával látnak el bennünket. Tanumányok …
Érdekel a cikk folytatása? »A színes ételek a diétában
Válasszunk színekben gazdag ételeket diétánkhoz. A zöldségek és gyümölcsök az egészséges étkezés alapját jelentik. Alacsony a kalóriatartalmuk, de tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal, rosttal. Minden étkezés része kellene hogy legyenek, és nassolásként is ezeknek kellene hogy eszünkbe jussanak. Próbáljunk belőlük naponta legalább öt adagot fogyasztani. A gyümölcsökben és zöldségekben …
Érdekel a cikk folytatása? »