Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Tippek a bevásárláshoz diétázóknak

Tippek a bevásárláshoz diétázóknak

Az egyik legjobb módja az egészséges étkezésnek, ha rendszeresen otthon készítjük el az ételeinket. Válasszunk ki néhány egészséges receptet, amit a család is szeret, tervezzük meg, mikor mit főzünk. Ha hetente háromszor-négyszer főzünk, és a többi napon azt esszük, ami előző napról maradt, még mindig sokkal előrébb vagyunk, mint ha fagyasztott készételt ennénk minden nap.
A friss élelmiszereket általában az áruházak végében találjuk, a bolt közepén pedig a drága és sokszor egészségtelen készételeket.
Listával menjünk vásárolni, előre írjuk össze, mit szeretnénk venni. Ragaszkodjunk a listához, így nem vesszük meg azt, amit hirtelen meglátuk vagy amire elcsábulunk, sőt még a pénztárcánkat is kíméljük. Először a friss ételeket tegyük a kosarunkba, így kevesebb hely jut a nassolnivalóknak. Olvassuk el címkéket, és igyekezzünk elkerülni az olyan ételeket, amelyek rejtett cukrokat tartalmaznak.
Vegyünk elsősorban friss ételeket, egészítsük ki egy kevés fagyasztottal, fűszerekkel, olajjal és teljes gabonákkal (például zabpehellyel, barnarizzsel).
Próbáljunk meg főzni a hétvégén, készítsünk többet, és fagyasszuk le vagy tegyük el másnapra. Így időt és pénzt takarítunk meg, másrészt pedig megnyugtató annak a tudata, hogy van otthon ennivaló.
Vállaljuk a kihívást, és állítsuk össze két-három vacsorát úgy, hogy ne kelljen a boltba menni hozzávalókért. Például paradicsomszószos barna tészta vagy tortilla zöldségekkel töltve igen jól jöhet, ha nincs sok időnk, és még a boltban sem csábulunk el nemkívánatos ételekre.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply