Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Mit ne tegyünk, ha fogyni szeretnénk?

Mit ne tegyünk, ha fogyni szeretnénk?

Általános hiba, hogy nem mozgunk rendszeresen és feladjuk a diétánkat. Ez szinte mindenkivel megesik. Fontos azonban, hogy némi szünet után újra folytassuk.
Nem baj, ha már régóta nem tornáztunk vagy nem edzettünk. Nem onnan fogjuk úgysem újra kezdeni, ahol abbahagytuk, hanem elölről. Kezdjük például gyors sétával, hogy újra belejöjjünk a mozgásba. Ha túl elfoglaltak vagyunk a tornához, egyezzünk ki annyi idővel, amennyit rá tudunk szánni – tíz perc mozgás is jobb, mint a semmi.

Ne várjunk azonnali eredményt! Ez is egy általános hiba. Ha már hetek óta tornázunk és diétázunk, de nem értük el azt, amit elképzeltünk, az elkeserítő lehet. De mivel kilókat nem egy-két nap alatt szedtük fel, nem adhatjuk le őket egy éjszaka alatt. Nagyon fontos a türelem. A túl gyakori méredzkedéstől nem fogunk fogyni, csak elbátortalanodunk. Azokra a jó hatásokra kellene koncentrálnunk, amelyeket már elértünk, nem arra, hogy még mindig nem fogyunk:
például arra, hogy több energiánk van, és hogy jobban alszunk, ha mozogtunk aznap.

Ne ragaszkodjunk ugyanazokhoz a gyakorlatokhoz.
Fontos, hogy olyat csináljunk, amit szeretünk, de ha egy hónap után is ugyanazokat a gyakorlatokat ismételgetjük, akkor előfordul, hogy nem a várt eredményt kapjuk. A test hozzászokik bizonyos gyakorlatokhoz, és később már lehet, hogy nem úgy reagál, mint eleinte. Nem beszélve arról, hogy ha mi magunk megunjuk, és feladjuk a mozgást. Ezért érdemes a gyakorlatokat akár néhány naponta váltogatni, illetve újakat is bevezetni a régebbiek mellett. Ettől hamar formába jövünk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás