Kezdőlap / Tag Archives: gyümölcs (page 9)

Tag Archives: gyümölcs

A vitaminok fontossága

A B-vitaminok közül soknak létfontosságú szerepe van abban, hogy a sejtek képesek energiát felszabadítani, de stressz hatására gyorsan kiürülnek a szervezetből. Enyhe B vitaminhiány először az idegrendszerre van hatással, nyugtalanságot, ingerlékenységet és depressziót eredményez. Az ásványi anyagok annyiban társai a vitaminoknak, hogy katalizátorként működnek az emberi sejtekben, és messzemenő hatásuk …

Érdekel a cikk folytatása? »

Brazil diéta

Egy új és eddig ritkán hallott diéta látott napvilágot Amerikában. A híres színésznő Eva Mendes a Halálos Iramban és a Volt egyszer egy Mexikó filmek sztárja hozta be a köztudatba a Brazil diéta elnevezést. A színésznő régen más életmódot élt, de mára ezen diéta segítségével majd húsz kilót leadott. A …

Érdekel a cikk folytatása? »

Jeges italok, ételek fagyival dúsítva

A nyári kánikulában jól esik egy jéghideg üdítő ital, amelyet egy-két gombóc fagyival teszünk még ízletesebbé. A receptek 4 személyre szólnak. Jeges gyümölcstea Készítsünk 6 dl erős gyümölcsteát ízlés szerint cukrozzuk meg és jól hűtsük le. 2-3 evőkanál erdei szedret mossunk meg és tisztítsuk meg és fagyasszuk le. Tálaláskor előveszünk …

Érdekel a cikk folytatása? »

A bólé

A bólét gyümölcsökkel készítjük. Alacsony alkohol tartalma miatt lehűtve, hűs üdítő hatású italt kapunk. Mielőtt a bólé készítéséhez hozzá kezdünk szükségünk lesz egy bóléstálra, amely egy 3-5 liter űrtartalmú kristályüveg vagy üveg edény. A bólék fő alkotóelemei: a fehér vagy vörösbor, és a pezsgő és a gyümölcs. Ügyeljünk arra, hogy …

Érdekel a cikk folytatása? »

Nagy kincsünk az immunrendszer

Életerő A jól hangolt immunrendszer biztosítja, hogy több energiában részesülünk. Ha immunrendszerünk nem működik megfelelően, vagy túlterhelt, megkaparint néhány mikrotápanyagot, és így felborítja emésztőrendszerünk egyensúlyát. Ez azonban csak tetézi a bajt, és még fogékonyabbá válunk a betegségekre. Vagyis a helyes tápanyagfogyasztás a lehető legfontosabb életerőnk megőrzése érdekében. Csökkent ellenálló képesség …

Érdekel a cikk folytatása? »

Frissítő gyümölcstorta

Különösen a nyári hónapokban rendkívül frissítő egy szelet gyümölcstorta elfogyasztása. Legjobb először eldönteni, hogy milyen gyümölcsöket szeretnénk rátenni. Ehhez elsősorban a lehetőségeinket mérlegeljük, de fontos a kreativításunk is. Látványos eredményt érhetünk el, ha több színű, és fajtájú gyümölcsöt választunk. Például, ízlésesen elhelyezhetünk egy tortán narancs-cikkeket, banánkarikákat, fél, vagy egész meggyeket, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Vitaminok természetesen

A friss gyümölcs a legjobb vitaminforrás. Amíg tehetjük, fogyasszunk, minél többet belőle. A piros és fekete bogyósokban rengeteg az antioxidáns anyag, mert szervezetünkben semlegesítik a szabad gyökök hatását. A szabad gyökök olyan molekulák, amelyek károsítják a sejteket, szerepük van a rákos és egyéb betegségek kialakulásában. Ellenük a szervezet termel ugyan …

Érdekel a cikk folytatása? »

Befőzés

Bármennyire jók is a konzervek, néhány üveg különleges befőtt vagy lekvár, savanyúság eltevésére a legtöbb háziasszony nem sajnálja az időt, és szinte mindenkinek van egy-egy féltve őrzött receptje a befőzés különböző módjairól. A befőzés sikere érdekében néhány szabályt be kell tartanunk: 1. A befőzésre szánt gyümölcs, zöldség- vagy főzelékféle teljesen …

Érdekel a cikk folytatása? »

Hogyan segíti elő a fokhagyma a keringési rendszer egészségét?

Szívinfarktus akkor következik be, amikor a szívbe vezető valamelyik ütőérben vérrög alakul ki. A vérrögöket az egymáshoz tapadó vérlemezek hozzák létre, majd ebbe a hálószerű, fibrinnek nevezett anyagba beleragadnak a vörösvértestek is. A vérlemezek apró vértestek, melyek a véralvadás sebességét szabályozzák. A magas koleszterinszint, a dohányzás és számos más tényező …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az eszkimók és a halolajok

A halolajok omega-3 tartalmának jelentőségét két dán tudós, John Dyerberg és Hans Bang fedezte fel, amikor 1976-ban dr. Hugh Sinclair kíséretében Grönlandra utaztak, Dr. Sinclair volt az a táplálkozással foglalkozó biokémikus, aki először állapította meg, hogy az eszkimók vérkoleszterin szintje nagyon alacsony, annak ellenére, hogy az ő étrendjükben szerepel a …

Érdekel a cikk folytatása? »